hirdetes

Az elmúlt napok magyarországi hírei

Oláh Tamás
hétvégi hírek

Sok vért sikerült összegyűjteni a magyar vöröskeresztnek

Eredményes volt a Magyar Vöröskereszt nyári véradókampánya – jelentette ki Váradi Mariann, a véradásszervezés szakmai főszervezője.

Június 15. és augusztus 31. között élsportolók, zenészek és színészek közreműködésével próbálták felhívni a figyelmet arra, hogy nyáron is és a járványidőszakban is szükség van vérkészítményre. Tájékoztatása szerint júniusban és júliusban körülbelül 32-34 ezer véradóval találkoztak, ez elegendő mennyiségű vért jelent - emelte ki.

Augusztusban volt egy visszaesés, amikor szükségesnek látták korlátozni a vérkészletek kiadását, de felhívásukat követően volt egy rekordot hozó nap, amikor több mint 2700 véradó jelentkezett, így az átlagos augusztusi számokat könnyedén sikerült teljesíteni. Egyelőre nem tudnak az egyetemeken, főiskolákon véradásokat szervezni, a járványidőszakban a települési vezetőkkel konzultálva otthonaikhoz közeli intézményekben próbálják elérni az embereket.    

hirdetes

Jelenleg a külföldről hazatérő személyek 14, a fertőzésen átesők 30 nap elteltével adhatnak vért – tájékoztatott minket Váradi Mariann.

TEK fogta el a társaságot, akik nőket kényszerítettek prostitúcióra

hirdetes

A megalapozott gyanú szerint a 26 éves nő és társa a 20 éves férfifiatal lányokat utaztattak, és Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, illetve Komárom-Esztergom megye környékén örömlányként dolgoztatták őket. 

Az egyik nő hónapokon át mindszenti lakásukban túszként volt fogva tartva.

A nyomozás során megszerzett információk alapján a két személy egy 34 éves szintén mindszenti lakossal együtt is együttműködött a nő futtatásában. A sértettet rendszeresen megfenyegették, előfordult az is, hogy bántalmazták  – informálódhatunk a rendőrség közleményéből

Az ebből a tevékenységből befolyó pénzt részben vagy egészben elvették a nőktől, ezzel ellehetetlenítve őket.
A rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival közösen péntek délelőtt több helyszínen egyszerre ütöttek rajta a gyanúsítottakon. A házkutatások során a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó dokumentumokat, bérleti szerződéseket, műszaki cikkeket, készpénzt, illetve személygépkocsikat is lefoglaltak.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Sárköz és Gemenc

Sárköz és Gemenc: A Sárköz, vagy Tolnai Sárköz földrajzilag egységes, jól... Tovább

Neumann János

Neumann János: a számítógép atyja. Neumann nem csak a matematikában, hanem számos más... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország