hirdetes

A kávéházak történelme

LK

Ismerd meg a kávéházak történetét, amikről talán nem is gondolnád, hogy milyen nagy múlttal rendelkeznek! A társasági élet központjaként tartották számon őket és a mai napig számtalan csodálatos építmény üzemel közülük. 

Ismerd meg te is a kávéházak történelmét!

A kávéházak eredetileg kimondottan a kávék elfogyasztására szakosodtak. Az elsők közülük Isztambulban jelentek meg az 1550-es években és nem kellett sokat várni arra, hogy Európába is bevett szokás legyen a mindennapos kávézás.

Ezek a vendéglátóipari egységek azért jöttek létre, hogy a férfiak egy kicsit kiszabaduljanak a szürke hétköznapokból és itt társaságra, szórakozásra leljenek. Az asztalok kialakítása is annak volt megfelelő, hogy az emberek társasággal érkezzenek és lehetőleg minél több időt töltsenek el itt. A kávézáson kívül különböző játékokkal is szórakozhattak az ide látogatók, mint például a biliárd, sakk, kártya, dominó.

hirdetes

Magyarországon mára már közel 500 kávéház működik, melyek közül az egyik legkiemelkedőbb a New York Kávéház, ami nemcsak a magyarok körében örvend nagy népszerűségnek, ugyanis rengeteg turista látogat el ebbe a fantasztikus építménybe. Világszerte ismerik a budapesti kávéház nevét, hiszen a világ legszebbjének választották.

A New York kávéház nemcsak a páratlan kávékülönlegességek miatt egyedi, hiszen a kezdetektől számtalan író, költő megfordult már itt, ezáltal az irodalom szerves részévé vált ez a hely. A történelem során többször is veszélybe került, ezért 2001-ben felújításon esett át, aminek során igyekeztek megőrizni eredeti pompáját.

hirdetes

Azóta is töretlenül őrzi szellemiségét, értékeit, exkluzív megjelenését, kifinomult stílusát. Minden magyarnak el kell látogatni a  New York Kávéházba és magába szívni a történelmet, a kultúrát, elfogyasztani egy finom feketét, beszélgetni igényes, fantasztikus környezetben. Kóstolj kávékülönlegességeket, valamit gyönyörködj ebben a hihetetlen építészeti csodában!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aratóünnep

Aratóünnep: nyári népszokás, mely manapság szinte teljes egészében kihalt. Ez a napot ott... Tovább

Esztergomi vár

Esztergomi vár: Az esztergomi vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarság