hirdetes

60 év és egy család megható története egy kőbe zárva- ’A kő’ bemutatója a Pesti Színházban

VN

Marius von Mayenburg meghatódottsággal, titkokkal és drámai fordulatokkal teli történetét viszik színre a Pesti Színházban, végre nem csak online verzióban! Aki jegyet vált erre a darabra, biztosan egy hatalmas élménnyel lesz gazdagabb és még a mű megtekintése után is sokáig filozofálhat az élet nagy kérdésein, láthat kicsit máshogy dolgokat, és törheti a fejét, hogy vajon a szeretet mindenre mentség?

A kő a Pesti Színházban 2021

Indul az élet a Pesti Színházban

A koronavírus járvány kicsit kibillentette a természetes sodrásából az életünket, és sajnos a színházak életét is. A társas érintkezés csökkentése céljából egy jó ideig nem gördült fel a színházi függöny a Pesti Színházban sem, legalábbis nem élőben. Ez az intézmény is azokhoz a – szerencsére nagy számban megtalálható - egységekhez tartozott, akik nem hagyták cserben ezekben a nehéz időkben sem a kultúrára és művészetekre szomjazó közönségüket, és online térbe próbálták költöztetni az előadásaikat. A most szóban forgó darabot, Marius von Mayenburg A kő című darabját is bemutatták online formában is, de mi azért nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy végre élőben is megnézhetjük, ugyanis a színházi illatot, a bársonypuha székeket, a fényeket, a színészekkel együtt lélegző közönséget nem pótolhatja semmi. Indul az élet a színházakban, A kő bemutatójára szeptember 18-án kerül sor!

A kő a Pesti Színházban

„Nehéz titkokat rejthet egy ház, amely az évtizedek alatt többször is gazdát cserélt, és így családról családra, generációról generációra hagyományozódtak a kertben és a falakban eltemetett történetek.”- olvasható az előadás összefoglalójában. Egy ház tényleg rengeteg titkot őriz, történteket a szeretetről, családi kötelékről, hovatartozásról, és olyan fontos dolgokról, amik nemcsak meghatározzák életek alakulását, hanem akár véget is vethetnek annak. Dráma a legjavából, ami nem szól másról, mint a nagybetűs ÉLETRŐL és emberi sorsok alakulásáról. Mindenféle spoiler nélkül: a mű nézése közben ne lepődj meg, ha meghatódsz, ha úgy érzed a szíved legmélyéig ér egy-egy felismerés, és azon se, ha még napokig az élet nagy kérdésein gondolkodsz, töprengsz a múlton, nagy miértek járnak a fejedben, miközben talán kicsit te magad is át tudod érezni a szereplők döntéseit, annak ellenére, hogy jól tudod, hibáztatni kellene őket.

hirdetes

hirdetes

60 év 90 percben

Kicsit hidegrázós belegondolni, hogy hogyan fér bele 60 év történése 90 percbe, hogyan jutunk el 1935-től, a modern 1993-as évekig, az egyenruháktól, szigorú szabályoktól, hatalmi jelképektől, megkülönböztetéstől, egy modernebb, békésebb, 90-es évekig, miközeben nehéz eldönteni, hogy minden, vagy semmi sem változott. A mű egy valóságos időutazásra invitál, ami kicsit nem mindennapi, ugyanis nem a múlttól a jövő felé halad, hanem ide-oda ugrál. Az időbeli váltást nagyon izgalmasan oldották meg a színpadon, úgy, hogy pislogni se merjen a néző az évtizedek közötti ugrások alatt, a nagy izgalomban. Mindeközben 90 percig, szünet nélkül politikai rendszerek jönnek-mennek, a szereplők különböző időpillanatokban, különböző életkorokban fogalmazzák újra a viszonyukat a múlthoz és egymáshoz is, és egyre többet megtudunk a kőről is, amit egykor bedobtak a ház ablakán.

A produkcióban színpadra lép Nagy-Kálózy Eszter, Szilágyi Csenge, Hegyi Barbara, Telekes Péter, Antóci Dorottya és Majsai-Nyilas Tünde. Rendező: Michal Dočekal. A művet 14 év alattiaknak nem ajánlják és mi sem! Előadás időpontok, jegyvásárlás ITT.
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rippl-Rónai József

Rippl-Rónai József: Rippl-Rónai József magyar festő- és grafikusművész, a 19. század egyik... Tovább

A Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúk  A Pál utcai fiúk Molnár Ferenc 1907-ben megjelent... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!