hirdetes

A koronavírus-járvány mellett tombol a vakcinaháború is.

Bettina

Nem virológiai, hanem gazdasági kérdés az oltások közötti harc!

koronavírus oltások közötti harc

A koronavírus-járvány mellett tombol a vakcinaháború is. A gyógyszergyárak már minden eszközt bevetnek egymás ellen, köztük is tombol a háború. A laikus emberek csak kapkodják a fejüket, nem tudják, kinek-minek higgyenek a sok kutatás, jelentés, közlemény és nyilatkozat közül.

Az AstraZeneca is megbízható és védettséget biztosít – közölte az április 8-i Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter annak kapcsán, hogy az elmúlt időben elterjedt hírek szerint lehetséges a kapcsolat a vérrögképződés és az AstraZeneca brit–svéd gyógyszercég, valamint az Oxfordi Egyetem közösen kifejlesztett oltóanyaga között. Azonban a politikus még egy mondatot hozzáfűzött:

“Továbbra is kérünk mindenkit, hogy a gyógyszergyárak közötti konfliktusok sajtóban való megjelenésének ne üljenek föl, ezek mögött a hírek mögött állnak üzleti érdekek is.”

hirdetes

Nem virológiai, hanem gazdasági kérdés!

hirdetes

Így lehetne leírni azt is, hogy hasonlóan fogalmaztak ismert hazai orvosprofesszorok is azon a Facebook-beszélgetésen, amelyet a KOVIDők nevű tájékoztató csatorna szervezett. A beszélgetés során kérdezték a résztvevőket arról is, hogy mi a véleményük az AstraZeneca vakcinája körül kirobbant nemzetközi botrányról. Hatalmas port kavart nemzetközileg, hogy az AstraZeneca oltást több helyen betiltották, és nagy az aggodalom hazánkban is, mivel itt is elkezdődött az elsők között az AstraZeneca vakcinával való oltás. Jogosan bizonytalan sok olyan ember, aki megkapta az oltás első dózisát, hogy vajon szabad-e sorba állniuk majd a második dózisért. 

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratóriumának vezetője, a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője hangsúlyozta, hogy

AZ ASTRAZENECA VAKCINÁJÁVAL KAPCSOLATOS HÍRÁRAMLÁS SOKKAL INKÁBB EGY GYÓGYSZER- ÉS VAKCINAFEJLESZTŐ CÉGEK KÖZÖTT KIALAKULT KISEBB HÁBORÚ EREDMÉNYE, NEM PEDIG BÁRMILYEN VÉRRÖGKÉPZŐDÉSI PROBLÉMA.

A virológus professzor szerint statisztikai szempontból semmilyen relevancia nincs arra, hogy az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződések között érdemleges párhuzamot lehetne hozni. Mint megjegyezte, ez a hírverés nem biológiai vagy virológiai szakmai kérdés, hanem sokkal inkább gazdasági ok.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Gróf Vécsey Károly

Gróf Vécsey Károly: Gróf hernádvécsei és hajnácskői gróf Vécsey Károly honvéd... Tovább

Nyíregyházi Állatkert

Nyíregyházi Állatkert: Az ország legnagyobb és legszebb állatparkjáról van szó. Az... Tovább

Tovább a lexikonra