hirdetes

Ők azok, akik nyertek a koronavíruson: van, aki milliárdos lett, van, aminek 162%-nőtt a kereslete a koronavírus miatt

VN

Óriási gazdasági visszaesések, egy új válság kopogtat, vagy már egészen a küszöbén állunk, talán már át is léptük azt? Miközben mindenki arról beszél, hogy micsoda veszteségeket kell elkönyvelnünk a koronavírus járvány miatt, bizony vannak szép számmal, azért akadnak óriási sikertörténetek is. Az éttermek, kávézók, mozik, színházak és egyéb szórakozó helyek ugyan bezártak, de valamit csinálnunk kel helyette. Az erőforrások nem vesznek el a gazdaságból, ha egyik oldalon elveszünk, valahol adnunk kell. És hogy ez a többlet hol halmozódott fel? Mutatjuk a koronavírus legnagyobb nyerteseit!

A koronavírus legnagyobb nyertesei

A Netflix forradalma

Tetflix & chill- azt hiszem ez már egyre több ember számára ismerős fogalom, ugyanis a koronavírus hozta nagy lezárásokban hatalmasat ugrott az online streaming szolgáltató a Netflix felhasználóinak a száma, ami egyáltalán nem meglepő. Az emberek tényleg szinte semmit nem csinálhattak, a összes szórakozási lehetőségüktől meg lettek fosztva, értve ez alatt a kultúrát, sporttevékenységeket, és minden egyéb szabadidős elfoglaltságot, így jobb híján maradtak a filmek és s sorozatok. A Netflix több mint 25 millió előfizetővel gazdagodott csak az év első 6 hónapjában, és ez még nem minden. 70 milliárd dollár (azaz 61 milliárd euró) piaci kapitalizációt szerzett ebben az évben, ami értékesebbé teszi a céget, mint az olyan médiaóriások, mint Walt Disney, HBO anyacége, vagy Universal Studios.

hirdetes

Amiből gyerekjáték 13 millió darabot eladni 6 hét alatt

A Netflix mellett egy másik nagyon jó időtöltésnek a videójátékok bizonyultak, olyannyira, hogy akadt egy olyan játék, méghozzá a Nintendo népszerű Animal Crossing franchise-ja, amiből a megjelenésétől számított hat héten belül több mint 13 millió darabot adtak el. De nőtt a kereslet átlagosan az egész piacon.

Stephane Bancel a koronavírus miatt lett milliárdos

Mindenki a veszteségéről panaszkodik, sorozatosan jelentenek csődöt a vállalkozások, nemcsak a kicsik, hanem még a nagyobbak is, ezre vesztik el a munkájukat, ezzel szemben Stephane Bancel Moderna vezérigazgatója éppen a koronavírus miatt lett milliárdos. Jókor, volt jó helyen, mondani szokás! Stephane Bancel igazából csak kihasználta a sors hozta lehetőségeket, és keresett azzal, hogy segített a koronavírus kezelésében, ugyanis hatalmas újdonsült vagyonát annak köszönheti, hogy a vállalat kísérleti koronavírus-vakcinát szállított az embereken végzett klinikai vizsgálatokhoz, ennek köszönhetően pedig növekedett a részvényeik árfolyama. 

hirdetes
 

Hogy minek nőtt még robbanásszerűen a kereslete, mi mindenki nyert még a koronavíruson? Mutatjuk a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Schweidel József

Schweidel József: Schweidel József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. A német... Tovább

Radnóti Miklós

Radnóti Miklós: Radnóti Miklós magyar költő, a modern magyar líra kiemelkedő képviselője,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!