hirdetes

A legfrissebb gazdasági hírek

Oláh Tamás

A gazdasági élet is legalább olyan izgalmas és változatos, mint a hétköznapi. Befolyásolhatja a mi életünket is és fontos tisztába lennünk a változásokkal. Ebben a helyzetben pedig még fokozottabban. Ezért hoztuk el önöknek az elmúlt időszak gazdasági és piaci híreit.

gazdasági hírek

A MOL Bubi-nak üzemeltetőt keresnek

Közbeszerzést írt ki a BKK Zrt. a fővárosi közösségi kerékpáros közlekedési módszer, a Bubi üzemeltetésére. A nyílt felhívást a cég az uniós közbeszerzési közlönyben tette publikussá – figyelt fel rá az egyik online magazin.

A nyertes feladatkörébe beletartozik, hogy üzemeltesse a központi hardver- és szoftverrendszereket, valamint a jelenlegi 158 állomáson legalább 2 ezer kerékpár számára biztosítania kell a dokkolás és a lezárás helyét és lehetőségét, továbbá kiegészítő feladatkör, hogy 60 főt oktatnia is kell. Az tehet ajánlatot október 15-i határidőig, akinek az elmúlt három lezárt üzleti esztendőben közösségi biciklis közlekedési rendszer üzemeltetéséből legalább nettó 800 millió forint árbevétele származott.

Újabb részt zárnak le a Ferihegyen a kevés utas miatt

hirdetes

Szeptemberben és októberben is hasonló mértékű 90 százalékos utasforgalom-visszaesésre számít a repülőtér üzemeben tartója. A repülőtér ezért több utasok számára fenntartott terület után egy parkolót is le fog zárni.

Több mint kilencven százalékkal kevesebben választják a repülést az első két hetében a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren augusztusi számokhoz képest. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport közleménye szerint augusztusban közel 400 ezer utas járt a terminálokon. A magyar kormány által indítványozott határzár miatt most azonban szeptember egészére vetítve a cég 90 százalék feletti visszaesés várható 2019 azonos szezonhoz viszonyítva.

Több légitársaság már bejelentette, hogy a kereslet hirtelen visszaesése miatt a következő hónapban is kevesebb járatot indít, így októberben is 80-90 százalék közötti forgalomvisszaesést lehet jósolni. A Budapest Airport korábban már lezárta a 2-es terminál több utasok számára fenntartott területét, mostantól pedig a Holiday Lite parkolót sem lehet igénybe venni.

hirdetes

Az áruszállításban ugyanakkor a visszaesés szinte elhanyagolható: a januártól-augusztusig tartó időszakban 84 500 tonna áruforgalom volt Ferihegyen, ez alig 3 százalékos csökkenést jelent az előző évi eredményhez képest. A forgalom komponensei azonban megváltoztak: a hosszútávú járatokkal együtt az alsófedélzeti légi áruszállító kapacitás is eltűnt, elsősorban kifejezetten áruszállítással foglalkozó cégek járatai szolgálják ki a logisztikai igényeket. A számuk 17 százalékkal emelkedett az év első nyolc hónapjában.

A Gazdasági hírek a következő oldalon folytatódnak!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ókeresztény Mauzóleum

Ókeresztény Mauzóleum: A pécsi ókeresztény sírkamrák elnevezésű régészeti bemutatóhely... Tovább

Szent-Anna tó

Szent-Anna tó: Erdély egyik fő látványossága, melyhez ezernyi legenda csatolható.  A... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország
X
Kövess minket facebookon!