hirdetes

A tökéletes nyári desszert: az amerikaiak kedvenc sütés nélküli sajttortája (RECEPT)

VN
Sütés nélküli áfonyás amerikai sajttorta recept

Sütés nélküli fehér csokis, áfonyás sajttorta recept

Nemcsak nagyon finom a végeredmény, hanem az elkészítés is nagyon könnyű, hiszen még a sütőt sem kell beindítani hozzá, tényleg lehetetlen elrontani, cserébe az egész család oda lesz érte.  Egy meleg nyári napon tökéletes desszert, egy grill partyra sem lehet jobbat kitalálni!

Hozzávalók a fehércsokis, áfonyás sajttortához

Az sajttorta alapjához

10 dkg keksz
5 dkg olvasztott vaj

A sajtos krémhez

15 dkg fehércsoki
10 dkg natúr krémsajt
1,2 dkg porcukor
2,5 dl zsíros tejszín

Az áfonyaöntethez

12,5 dkg áfonya
3,5 dkg porcukor
2 evőkanál víz

A fehér csokis, áfonyás sajttorta elkészítése

1. Először is egy tálcára sütőpapírt teszünk és ráhelyezzük a tortagyűrűt. A vajat megolvasztjuk, a kekszet ledaráljuk, ezeket összekeverjük, majd ezt szép egyenletesen belenyomkodjuk a karika aljába, és hűtőbe tesszük, addig, amíg a krémet készítjük.

hirdetes

2. Hozzáfogunk a sajtos krém elkészítéséhez. Megolvasszuk vízgőz felett a fehér csokit, majd hagyjuk kicsit kihűlni, ha kihűlt akkor hozzákeverjük a krémsajtot, és a finomszemcsésre szitált porcukrot, majd hozzáadjuk ehhez az egészhez a korábban már kemény habbá vert tejszínt is fokozatosan, finom mozdulatokkal, és elkeverjük ezeket.

3. A kekszes alapra kanalazzuk a krémet, és egyenletesen elsimítjuk, majd visszatesszük az egészet a hűtőbe legalább 2 órára.

4. Már csak az isteni áfonyaöntet hiányzik, amit egyébként el lehet készíteni epres, vagy erdei gyümölcsös verzióban is. Az áfonyás öntethez az áfonyát a cukorral és a vízzel feltesszük főni, egészen addig, amíg a cukor elolvad és az áfonya picit megpuhul, ekkor kimerjük az áfonyát, és a szirupot magában főzzük tovább 3 percig, ezidő alatt besűrűsödik majd, ekkor visszatesszük a gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni a szószt.

hirdetes

5. Ha a sajtkrém megdermedt a hűtőben, akkor levehetjük a karikát óvatosan, majd szintén óvatosan rákanalazzuk a már kihűlt öntetet, és tálalhatjuk is vékony szeletekre vágva!

Jó étvágyat kívánunk!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A kopjafák

A kopjafák: A halál utáni élet ősi magyar elképzelése abból az alapgondolatból indul ki,... Tovább

Madách Imre

Madách Imre: Sztregovai és kiskelecsényi Madách Imre magyar költő, író, ügyvéd, politikus,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia Külföld
X
Kövess minket facebookon!