hirdetes

Még mi kesergünk, addig a méhek köszönik, sosem voltak még ilyen boldogok

VN

Nem, nem jelentek meg delfinek Velencében! De igenis kezdi visszahódítani a természet az őt illető becses területét. Miközben mi a négy fal közé zárva próbáljuk átvészelni a koronavírus tombolását, addig a növény- és állatvilág kezdi visszavenni a hatalmat, többek között a szeretett, és féltett méheink is a szokásosnál is jobban érzik magukat, ettől az emberi zajtól lehalkult világban.

Koronavírus hatása a méhekre

Rég érezhették már ilyen jól magukat a méhek

Kutatók szerint rég volt már ilyen boldog nyaruk a méheknek, mint az elfőttük álló. Ezen nem is kell meglepődni, hiszen nyilván a háborítatlan természetben sokkal nagyobb nyugalmat találnak. Már most is hozzáértő szemmel is jól látható, hogy a városok, falvak kiürültek, a réteken, erdőkben, és úgy összességében a természetben, ha nem is semennyi, de legalábbis kevesebb nyomot hagytak az emberek. Több terület is telis-tele van vadvirágokkal, a hivatalosan gyomnak minősülő útszéli növényeket sem vágják le a kialakult járványhelyzetben, a vadhajtások biztonságban vannak előlünk, ezek pedig bizony fontos állomások a méhek számára. 

A természet átveszi az uralmat

Az egész természet átveszi az uralmat a koronavírus járvány alatt azzal indult, hogy valaki feltöltött egy kéept egy vígan a vízben úszkáló delfinről, és azt állította, a kép a híresen koszos Velencében készült. Utóbb kiderült, ez nem teljesen fedi a valóságot, nem jelentek meg delfinek, bár a karanténintézkedések miatt valóban tisztábbak lettek a csatornák. A legendásan szmogos Peking is, ha csak egy kis időre, de megtisztult, a Balaton is kristály tiszta, amit egy csodálatos felvételen meg is örökítettek, nézzétek meg itt! Valamint a Times Square környékén sem bandáznak hiúzok, bár a nyüzsgő megapolisz valóban nagyon kihalt, amit ezen a videón is megnézhettek. De a Bükki Nemzeti Park például hivatalosan is megerősítette, hogy medvebocsokat észleltek az erdőkben, persze nem biztos, hogy ez a koronavírus miatti intézkedések hatására történt meg, de megtörtént. 

hirdetes

De beszélünk kicsit a méhekről is

hirdetes

Londoni és svájci kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a méhek a bolygó legfontosabb élőlényei, éppen ezért remek hír, hogy legalább ők boldogan repkedhetnek vadvirágról vadvirágra. Albert Einstein szerint: „ha a méhek eltűnnek, akkor az emberiségnek már csak négy éve van hátra az életéből". Bármilyen furcsa is, de a ma előállított száz élelmiszer közül hetvennél a méhek segédkeznek. A méhek által végzett beporzás teszi lehetővé a növényeknek a szaporodását ez biztosítja állatok millióinak a táplálkozását. Ha ők nem lennének, az állatok sem tudnának táplálkozni, de mi sem! Most harangvirágok, réti margaréták, mécsvirágok, loncfélék virágoznak érintetlenül várják az utak mentén őket nagy szeretettel. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eger

Eger: Eger megyei jogú város az Észak-Magyarország-régióban, Heves megye és az Egri járás... Tovább

Kereszténység

Kereszténység  A kereszténység  egyistenhívő vallás, amelynek... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Belföld Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!