hirdetes

A tökéletes kifejezőkészséget meg tudod tanulni Te is!

Bettina

Beszédet kell tartanod több ember előtt, de attól félsz, hogy nem leszel sikeres? Apróságokkal tudunk segíteni, hogy magasra törj a sikeres beszédeddel!

javítsd a kifejezőkészséged

Úgy érzed, hogy tudod mit szeretnél mondani, de amikor élesedik a helyzet, akkor hirtelen elkezdesz dadogni és úgy érzed, hogy mindent elfelejtettél? Sokan küzdenek ezzel a nehézséggel, sőt talán ez megnyugtat, hogy a legprofibb riportereknek is olykor bizony nem jön szó a szájukra úgy, ahogy azt ők szeretnék. A lámpaláz a legtöbb emberben ott van, nagyon kevés az olyan szerencsés aki tud minden izgulás és pánik nélkül nagyközönség előtt jól beszélni. De ez egy olyan dolog, amibe nem szabad belenyugodni, mivel apró trükkökkel és némi gyakorlással a legmagasabb szintre emelheted a beszédkészségedet. 3 pontban foglaltam össze, hogy milyen előkészületekkel tudod javítani és oldani magadban a beszéded előtti stresszt. Fogadd meg ezt a 3 tanácsot és hamar rá fogsz jönni, hogy Neked semmi okod a félelemre!

hirdetes

1. Mielőtt megszólalsz gondold át


Mi fontos a másik félnek? Hogyan értetem meg magam a legjobban? Hogyan világítsam meg az összefüggéseket? Természetesen az átgondolás nem csak helyben történhet meg, az ember fejben tud készülni egy beszélgetésre már annak lezajlása előtt is. A legjobb módszer az, ha már előre tudod, hogy miről fogsz beszélni, hogy jegyzetet írsz magadnak egy lapra. Azért fontos, hogy kézzel írj és ne számítógépen gépelj vagy telefonba, mivel a kézzel írt szövegeket az agy sokkal jobban tudja memorizálni. Próbáld el a beszédedet annyi alkalommal ameddig úgy érzed, hogy elégedett nem vagy magaddal!

hirdetes

2. Fogalmazz érthetően


Nem túl körmönfont, nem túl egyszerű, nem túl előkelő, nem túl bunkó, nem túl sok szakszó, nem túl dilettáns kifejezésmód. Ennyi az egész? Kérdezhetnénk, de tényleg meglepően sok rossz példát látni. Szóval csak szépen választékosan, tisztán, de vagányan!

3. Kisugárzás


A kedvesen, jóindulatúan, őszintén, komolyan, nagyvonalúan, elmondott szavak egészen máshogy hangzanak, mint az őszintétlen, esetleg dühösen vagy megvetően csengő mondatok. Az emberek hamar megérzik, és hatással is van rájuk. Ne azon múljon a beszéded sikere, hogy éhes vagy, vagy rossz kedved van. Keep smiling! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

A magyar koronázási palást

A magyar koronázási palást: koronázási palást a koronázási jelvények egyike. A koronázási... Tovább

Hűvösvölgy

Hűvösvölgy: Budapest egyik városrésze a II. kerületben, amely közkedvelt kirándulóhely,... Tovább

Tovább a lexikonra