hirdetes

A világ legjobb éttermei közé került be ez 3 budapesti étterem

ZH

A világ gasztronómiai térképén mindig is fontos szerepet játszottak azok az éttermek, amelyek kiváló ízekkel és magas színvonalú vendégélménnyel kápráztatják el a vendégeket. A Tripadvisor éves Travelers' Choice Best of the Best Restaurant Awards, vagyis az utazók által legjobbnak választott éttermek rangsorolása minden évben kiemelkedő éttermeknek nyújt elismerést a világ minden tájáról. A 2023-as év sem volt kivétel, és örömmel jelentjük, hogy három budapesti étterem is büszkélkedhet az elismeréssel. Kövessük nyomon, melyik éttermek kerültek be a világ legjobbjai közé!

világ legjobb éttermei

Ezek lettek idén a világ legjobb éttermei


A Tripadvisor nemrégiben bejelentette a 2023-as Travelers’ Choice Best of the Best Restaurant Awards nyerteseit, és három budapesti étterem büszkélkedhet a címekkel, különböző kategóriákban.

A Travelers’ Choice díjakat a Tripadvisor minden évben a világ legjobb éttermeinek ítéli oda, és azok részesülnek ebben az elismerésben, akik a legmagasabb vendégértékeléseket kapták az előző év során.

Az összesített eredmények alapján három magyarországi étterem is a világ élvonalába került. A díjakat a vendégek véleménye és értékelései alapján ítélik oda, és azokat a helyeket jutalmazzák, amelyek a legkiemelkedőbb értékeléseket érték el a tavalyi év során.


Amszterdam vitte a fődíjat

Európa legjobb fine dining étterme címét az amszterdami Restaurant Bougainville nyerte el.

hirdetes

A listán a huszonnegyedik helyen szerepel a budapesti Stand Étterem, amely Szulló Szabina és Széll Tamás nevével fémjelzett. Fontos megjegyezni, hogy a Stand Étterem tavaly is elnyerte a Michelin-csillagot, amit idén is sikerült megtartania.


A másik budapesti étterem, a MadHouse Bistro & Craft Beer Bar, a "rejtett kincsek" kategóriában a tizenhatodik helyezést érte el.

hirdetes

Debrecenből is büszkén emelhetik fejüket, ugyanis a Csokonai Étterem a tizennyolcadik helyen szerepel ugyanebben a kategóriában.

Az európai lista élmezőnye a következőképpen alakult:

1.    Restaurant Bougainville, Amszterdam, Hollandia
2.    The Old Stamp House Restaurant, Ambleside, Anglia
3.    Maison Medard, Boulleret, Franciaország
4.    Ristorante Villa Crespi, Orta San Giulio, Olaszország
5.    Paul Ainsworth at No. 6, Padstow, Anglia
6.    PIC, Valence, Franciaország
7.    The Kitchin, Edinburgh, Skócia
8.    Le Vivier restaurant, L’Isle-sur-la-Sorgue, Franciaország
9.    Ristorante Lorelei, Sorrento, Olaszország
10.    5, Stuttgart, Németország

Ezek az eredmények ismételten rávilágítanak arra, hogy Magyarország gazdag gasztronómiai kínálatával és minőségi éttermeivel kiemelkedik a nemzetközi színtéren. Budapest éttermei továbbra is vonzzák a gasztronómia szerelmeseit és a világ minden tájáról érkező vendégeket.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kerti tippek

Kerti tippek, tanácsok a kert szerelmeseinek, különböző ötletek, hogy kertünk még szebb és... Tovább

Lovas kultúra, pásztorok

Lovas kultúra, pásztorok: Köztudomású, hogy a magyarság lovas nemzet. Ez a mondás onnan ered,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Történelem Utazás