hirdetes

Ablakot nyitottak a világra

Pi

Sokan emlékezhetnek a televíziózás hőskorára itthon. Anekdotákból mindenki hallhatott a hétfői adásszünetről, arra egyenesen meg az ország nagy része tisztán emlékezhet, hogy a 90-es évek elején még valóban csak kettő csatorna volt mindenki száméra elérhet: az 1-es és a 2-es.

Ablak a múltra

A Magyar Televíziónak voltak klasszikus műsorai. Ki ne emlékezne a Kapcsoltamra, a Deltára, a a Kék fényre, a Ki mit tud?-ra, vagy éppen az Ablakra?
Sajnos mára olyan sok információ nem maradt fenn erről az egykori legendás közéleti, közszolgálati műsoráról. Annak fényében ez még inkább hihetetlen, hogy az adás hétről-hétre milliókat szegezett a képernyők elé, és népszerűsége nem csökkent a közel két évtizedes sugárzása alatt sem.

hirdetes

A műsor Kovalik Károly ötlete volt, akinek kórházi kezelése alatt pattant ki a fejéből az ötlet. Kovalik úgy érvelt, hogy az „ablakon ki és be lehet nézni, azt ki lehet nyitni, be lehet csukni, és néha bizony be is törik”.

Manapság már ritkának számít, de az Ablak minden pillanata élő műsor volt, nem volt forgatókönyv, megírt beszédpanelek, csak egy vázlatos adásmenet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Legidősebb hotel Budapesten

Budapest legrégebbi hotelét nem akár ol találod meg. A Budai Várnegyed egyik kis zeg-zugos... Tovább

Indul a Bakterház

Indul a Bakterház:  Ki ne ismerné a nagy sikerű magyar filmet, az Indul a Bakerházat?... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró
X
Kövess minket facebookon!