hirdetes

A MÁV idén Bécsbe és Zágrábba is indít adventi ünnepi járatot

ZH

Idén a MÁV két szomszédos fővárosba is eljuttat minket az ünnepek alkalmával, hiszen Budapestről Bécsbe és Zágrábba is indít menetrend szerinti járatokat az adventi vásárok könnyebb megközelíthetősége miatt. 

máv advent

Adventi különjárat a MÁV-val

Két szomszédos fővárosba is utazhatunk idén a MÁV vonataival az adventi ünnepekre! Budapestről és Pécsről Bécsbe és Zágrábba is eljuthatunk a menetrendszerinti különjáratokkal, amiket kifejezetten az ünnepek alatt megnövekedett utasforgalom miatt hoztak létre. Bécsbe az Advent EuroCityvel utazhatunk Budapestről, Zágrábba pedig Pécsről juthatunk el a Zágráb Advent Expressz nevű különjárattal.

 

Advent EuroCity különjáratok Bécsbe

Az Advent EuroCity különjáratai Bécsbe november 26-án, december 3-án, 10-én, és 17-én indulnak a Keleti pályaudvarról reggel 08:01-es indulással. A főpályaudvar után megáll a vonat Kelenföldön, Tatabányán, Komáromban, Győrben, Mosonmagyaróváron és Hegyeshalmon is. A járat még ugyanazon nap indul vissza Bécsből 18:04-kor, amivel este kilenc órára újra Budapesten lehetünk.

A szerelvény első osztályú és étkezőkocsival is rendelkezik, amin az utasok megkóstolhatják az Utasellátó karácsonyi menüsorát és forralt bort is lehet kapni a fedélzeten. A járatokra a MÁV applikációjában és az Elvirán megtalálható START Európa jegyek érvényesek, amiket a jegypénztárakban is megvásárolhatunk előre, valamint fontos tudni, hogy a belföldi forgalomba a vonatra a helyjegy kötelező, nemzetközi forgalomba pedig helyjegy váltható.

hirdetes

A gyermekjegyek árai 5 euróba kerülnek egy útra, a felnőttjegyek ára foglalástól függően 17 és 29 euró között érhető el.

Zágráb Advent Expressz

A horvát fővárosban rendezett nagy népszerűségnek örvendő adventi vásárra is könnyedén eljuthatunk a Zágráb Advent Expresszel átszállás nélkül. 2016 és 2018 között három alkalommal is a legszebb európai adventi vásárának lett választva, amit a zágrábi vasútállomásról könnyen és gyorsan megközelíthetünk. 
Zágrábba a különjáratú vonatok december 3-án 6:17-kor indulnak Pécsről és Magyarországon a vonat még megáll Szentlőrincen, Dombóvár-alsón, Kaposváron, Somogyszobon és Gyékényesen. Vissza pedig csakugyan aznap is van lehetőségünk, de 23:31-re ér vissza a járat. 

hirdetes

Oda-vissza a jegyek árai 31 euróba kerülnek felnőttek számára, valamint a 14 éven aluli gyermekeknek pedig 21 euró, és a jegyek árai már a helybiztosítást is tartalmazzák. Erre a járatra azonban a jegyek csak a jegypénztárban válhatóak ki, és a gördülékeny határátkelés érdekében az utasok adatait továbbítják az előzetes regisztrációk után az illetékes szerveknek. 


Ezekre az adventi vásárokra juthatsz még el MÁV-val

Bécsen és Zágrábon kívül is vannak adventi vásárok Európában, amiket könnyedén meglátogathatunk a MÁV segítségével. Eljuthatunk vonattal a Drezdai Adventi Vásárra, Graz-ba, Krakkóba, Linzbe, a Pozsonyi Adventi vásárra, a Prágai Adventi Vásárra, Salzburgba, Varsóba, Berlinbe, de akár Münchenbe is!

A pontos menetrendekről és jegyárakról ITT tájékozódhatsz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar tarka szarvasmarha

Magyar tarka szarvasmarha: Nemes magyar fajta. A magyar tarka a XIX. sz. második felében még... Tovább

Papp László

Papp Laci: Papp László (közismert nevén Papp Laci), háromszoros olimpiai bajnok magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás
X
Kövess minket facebookon!