hirdetes

Hamarosan nyit az Adventi Vásár Debrecenben – mutatjuk, mikor lehet ingyen korcsolyázni

VN

Több mint 120 programmal várja az érdeklődőket november 25. és december 23. között a Debreceni Advent - mondta el a programokat ismertető keddi sajtótájékoztatón Papp László, a város polgármestere. Az ünnepi időszak mindig különleges, a Debreceni fényáradat, programok még szebbé varázsolják a várakozást.

Adventi Vásár Debrecen

Csodás fényárba borul Debrecen

Debrecen az egyik legszebb magyar város, ami minden évszakban csodás pompával varázsol el minket. Idén karácsony előtt sem lesz ez másképpen, hiszen hetek óta zajlanak a város díszkivilágításának szerelési munkái, idén is több mint 200 ezer izzó fogja megvilágítani a belvárost és a környező utcákat. Ez nem kevés fényt jelent, de hát a karácsony pontosan ezekről a fényekről szól leginkább. 

Délelőtt ingyen lehet korcsolyázni Debrecenben

Kiemelték, hogy 75 ünnepi hangulatú stand várja az érdeklődőket és 23 gasztronómiai résztvevője lesz a vásárnak. Idén is felépül a jégpálya 750 négyzetméteres jégfelülettel - ismertette a városvezető, majd hozzátette: tanítási napokon, november 25-től január 6-ig 8 és 14 óra között ingyenesen vehető majd igénybe a jégpálya, míg az ezen túli időszakban térítés ellenében lehet használni.  Szerintünk ez egy szuper lehetőség, hiszen a kisebbek még iskola után bőven tudnak korcsolyázni, de akár iskola időben közösen, csoportosan is el lehet menni.

hirdetes
    

Lesznek izgalmas programok is Debrecenben

hirdetes

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az adventi időszakban a több mint 120 program lesz, ezek között szerepelnek táncegyüttesek fellépései, jelmezes bemutatók és koncertek. Kiemelt szerepet kap a vásárban az Adventi Kuckó, amelynek programjait a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház (DEMKI) biztosítja idén is, minden nap 15 és 20 óra között várják a fotópontként is működő házikóba az érdeklődőket. Itt egy adományládát is elhelyeznek, amelybe a Debreceni Karitatív Testület (DKT) számára lehet elhelyezni a rászorulókat támogató felajánlásokat.
    
Télapó is ellátogat Debrecenbe
A Mikulás december 2-án és 3-án a Kuckóban várja a gyerekeket, majd december 5-én fotózkodhatnak is vele a gyerekek - mondta el a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője. Kiemelte azt is, hogy az idén 3. alkalommal rendezik meg a "rondapulcsis" futást, amely alkalmával szintén várják majd az adományokat a DKT részére. A Meseváros újabb építményekkel bővül - mondta Mészáros Réka, aki szerint abban bíznak, hogy pár év múlva egy kiterjedt városka várja majd a gyermekeket. Idén mézeskalácsházzal, téli templommal és diótörőkkel gazdagodik ez a gyermekprogram, valamint a kisvasút mellett megjelenik a Nagyerdei Kultúrpark jóvoltából a barokk körhinta is a belvárosi forgatagban.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hillebrand Jenő-barlang

Hillebrand Jenő-barlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. Az 1947-ben... Tovább

Várhegy

Várhegy: Budapest egyik legnépszerűbb látványossága, sok sok idegenforgalmi csábítással. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás