hirdetes

Soha többé nem fogsz beágyazni, ha elolvasod ezt a cikket!

Pi

Egy cikk, amit mindenkinek el kell olvasnia! Biztos vagyok benne, hogy te is rendszeresen beágyazol, ugye? Inkább mondj le erről a szokásodról, ugyanisnagyon komoly negatív következménye lehet! Nézzük, miért! 

Ne ágyazz be otthon

Két fajta ember létezik: az egyik mindig beágyaz szépen, rendben reggelente a, míg a másik pont úgy fekszik vissza déltán, vagy este, ahogyan azt hagyta reggel, távozáskor. Gondolnád, hogy az jár jobban, aki nem tesz semmit sem az ágyával? Netán Te magad is így csinálsz? Nagyon jól teszed! Akik ugyanis nem vetik be reggel az ágyat, azok sokkal egészségesebbek maradnak, mivel kevesebb baktérium van az ágyukban! Ha az ágy vetetlen marad, a poratkák száma csökken! Gondoltad volna?

 

Egy hétköznapi, átlagos ágyban 1,5 millió atka él az ágyban, amelyek a mi elhalt bőrsejteinkkel táplálkoznak. Az atkákat természetesen szabad szemmel nem láthatjuk, mivel mikroszkopikus méretűek, sőt nem is érzékelhetjük, hogy az ágyban vannak. Azonban rendkívüli módon veszélyesek mivel több betegség kialakulását is okozhatják, melyek végül súlyos következménnyel járhatnak. Ezek többek közt az allergia, de akár asztmás megbetegedést is előidézhetnek.

hirdetes

Ne ágyazz be otthon

 

hirdetes

Azt is kevesen tudják hogy az atkák nedves környezetben élnek. Ráadásul ugye álmában mindenki izzad, tehát az ágynemű valamilyen szinten, de nedves lesz. És itt jön a lényeg:  ha nem vetjük be az ágyunkat, az ágyneműk képesek lesznek szellőzni és gyorsan megszáradnak.  Tehát ha csak tisztán a tényeket nézzük, akkor azt kell mondani, hogy az atkák számára az levegő olyan mint a méreg.

 

A legjobb amit tehetünk tehát ilyenkor, hogy nem vetjük be az ágyat, így az atkák kiszáradnak és elpusztulnak, mivel levegőt kapnak és az ágynak, ágyneműnek lesz ideje megszáradni. A tudósok azt is megállapították, hogy az lenne a leginkább célszerű, ha esetleg csak este ágyazunk meg, így napközben az ágynak lenne ideje szellőzni és az atkák többsége elpusztulhatna addig.

 

Mi a konklúzió? Akik reggel túlságosan lusták ahhoz, hogy bevessék az ágyat, most örülhetnek, mert mindvégig igazuk volt! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Tudományos Akadémia

MTA: A Magyar Tudományos Akadémia magyarországi tudományos köztestület, amelynek fő feladata... Tovább

Maros

Maros: A nagy magyarországi folyók egyike. Maros folyó Közép-Európában, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek