hirdetes

Miben rejlik az ajándékozás mértéke? Egy dinnye mind fölött!

TK

Az ajándékozásra mindenki nagy hangsúlyt fektet, mégis a Japánoknál ennek van egy különleges módja – mostani cikkünkben ismerjétek meg Ti is a világ talán legérétkesebb dinnyéjét!

Dinnye

Ez lehet a világ legkülönlegesebb ajándéka – és egyben legdrágább gyümölcse! A minap ugyanis magyar forintnak megfeleltetve egy pár 7 millió forintért kelt el. Ez a dinnye a gyümölcsök királynője – a tökéletesen gömbölyű Yūbari King sárgadinnye.


Az imént említett összegért elkelt dinnyét rekordáron adták el a napokban. Tavaly ugyanis ezt a sárgadinnyét „csupán” darabonként 300 ezer forintért árulták – ennek elsődleges oka, hogy tavaly a fölösleges költekezést igyekezték az emberek elkerülni. Azt is érdemes ugyanakkor kiemelni, hogy egy korábbi, 2019-es adat szerint, az idei licit egyáltalán nem magas, ugyanis abban az évben 14 millió forintba került két dinnye.


A Yūbari King sárgadinnye

hirdetes


hirdetes
Ez a sárgadinnye azért számít a Japánok kincsének, mert a japánok képesek akár száz napig is dédelgetni ezeket a gyümölcsöket, akik hibrid úton születtek meg. Rengetegen azért is törődnek vele ennyit, hogy majd a későbbiekben képesek legyenek borsos áron eladni munkájuk gyümölcsét.


Japánban szinte műalkotásként kezelik, illetve a gyümölcsök pezsgőjének tartják. A Yūbari King kétféle kantalup dinnye kereszteződéséből született, népszerűsége ára ellenére a mai napig töretlen. A piacon húszféle, többé-kevésbé eltérő változatát ismerjük. Műalkotási mivolta abból is eredeztethető, hogy a gyümölcs héja hálós mintázattal rendelkezik, csakúgy, mint az ókori japán porcelánvázák nagyobb része, így az emberek képesek párhuzamot vonni a kettő között. Küllemre mindegyik megegyezik abban, hogy gömbölyű, szabályos alakkal rendelkezik, illetve húsa lédús, narancssárga. Ízvilága mézédes, kissé fűszeres, melyet még különlegesebbé tesz utóíze, ami az ananászéra hasonlít. Ezt a különlegességet Japánban előszeretettel ajándékozzák – példának okáért az idei, már említett darabokat azért vette meg egy helyi bébiételgyártó, hogy lefagyasszák őket, majd a szerencsések között sorsolják őket ki.
 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Téli népszokások

Téli népszokások: Alapvetően meg kell különböztetünk a népszokásokat az időpontok... Tovább

Tatárjárás

Tatárjárás: A vérzivataros időkben sok vész pusztított az országban, egyik közülük a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Szórakozás