notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Eltörlik az állami támogatást, perceid maradtak!

hirdetes

Eltörlik az állami támogatást, perceid maradtak!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem maradt sok időd, ugyanis a kormány megszünteti a lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatását! Bánki Erik egyéni indítványként nyújtotta be a parlamentnek a módosítást, amit már kedden el is fogadhatnak! 

Eltörlik az állami támogatást, perceid maradtak!

Egyetértesz a törvénymódosítással?

 

Az állami támogatást azért vonnák meg teljesen, mert a húsz éve működő lakástakarék konstrukció állami támogatása nem szolgálja az otthonteremtési célokat eredményesen, a szolgáltatók pedig az állami támogatás egy részén extraprofitot realizálnak. Becslések szerint 2018-ban a 70 milliárd forintot is elérheti összesen a lakástakarékokra adott állami támogatás mértékbe, miközben nyolc év alatt a négy lakástakarékpénztári szolgáltató 60 milliárd forint extraprofitot realizált. 

 

Az indoklásban azt is olvashatjuk, hogy a lakástakarék-program mára egy, az állam és az adófizetők számára költséges, ugyanakkor nem hatékony konstrukcióvá vált. További probléma az is, hogy a megtakarításokból nem épültek új lakások, márpedig a kormány legnagyobb célja ez az utóbbi időkben.

hirdetes

 

Az indoklás szerint a CSOK szolgálja legjobban a kormány céljait a lakhatási támogatások terén, így a jövőben azt szeretnék elérni, hogy mindenki valamilyen CSOK-konstrukcióban tudjon gondolkodni. 

 

A törvény természetesen visszamenőlegesen nem lesz érvényes, ez annyit jelent, hogy a már megkötött szerződésekre kifizetik az állami támogatást, de a hatályba lépéstől számítva nem igazán lesz értelme lakástakarékot kötni, mivel pont az állami támogatással jártak jól az emberek. Akinek már meglévő szerződése van, az a módosító értelmében csak úgy hosszabbíthatja meg a megtakarítási periódusát, hogy a meghosszabbított időre nem jár a támogatás. 

 

A módosító javaslat várhatóan gyorsan át fog menni, mivel kivételes eljárásban kíván vele foglalkozni a parlament. Ez annyit jelent, hogy már kedden szavazhatnak róla. Szóval most lehet még kötni lakástakarékot, nem maradt több idő! Ha lehet hinni a híreknek, akkor a későbbiekben fog érkezni más lehetőség a lakástakarékok helyett, de ez még sajnos korántsem biztos, bízzunk a legjobbakban! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
432 110
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
882 932
Közösség

Szótár

Petőfi Sándor

Petőfi Sándor: az egyik leghíresebb és legismertebb magyar költőnek számít mind a mai napig,... Tovább

Zala megye

Zala megye Magyarország délnyugati csücskében található. Két országgal - Horvátországgal... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek