hirdetes

Soha ne menj el az állásinterjúról, amíg ezt a három kérdést fel nem tetted!

emszi

Létezik három kérdés, amiket minden állásinterjún fel kell tenned – sokat megtudhatsz az adott cégről a válaszok alapján! Megmutatom, hogy mik is ezek és miért fontosak!

Mi az a három kérdés, amit minden állásinterjún fel kell tenned?

Ha úgy érzed, hogy rátaláltál álmaid munkahelyére, és az állásinterjún is jól szerepeltél, akkor mindent megtettél annak érdekében, hogy rád essen a választás. De ezek az interjúk nem a munkáltató kedvéért történnek, számodra is lehetőséget biztosítanak arra, hogy többet tudj meg az adott cégről személyesen!

Az interjúk végén a leendő munkáltatók gyakran megkérdezik, hogy van-e valami kérdésed. Mielőtt azonban rávágnád, hogy „Most nem jut eszembe” vagy hogy „Azt hiszem, mindent megbeszéltünk” és elindulnál, jusson eszedbe, hogy bizonyos kérdésekkel nemcsak megnövelheted az esélyeidet, de sok kellemetlenséget is megelőzhetsz, ha tájékozottan vágsz neki a munkának.

Ki tudja, talán valami olyasmit hallasz, ami teljesen megváltoztatja a véleményedet.

Lássuk a kérdéseket a következő oldalon!

Mi az a három kérdés, amit minden állásinterjún fel kell tenned?

A következő kérdésekkel biztosíthatod, hogy tájékozottan kezdheted meg a munkádat, ha rád esik a választás. E mellett azt is mutatod ezzel a jövendőbeli lehetséges főnöködnek, hogy igazán érdeklődsz az ottani dolgok iránt!

hirdetes

 

1. Kérdezz a szervezeti kultúráról!

A szervezeti vagy vállalati kultúra magába foglalja azokat az érzelmi tényezőket, amik összetartó erőként szolgálnak az alkalmazottaknál. Ebbe beletartoznak a viselkedési és kommunikációs szabályok, motivációk, értékrendek és még sok minden más.

hirdetes

Ha ezzel kapcsolatban teszel fel kérdést, sok mindent megtudhatsz leendő munkakörnyezetedről és arról, hogy hogy fogod magad ott érezni.

2. Milyen egy alkalmazott átlagos napja?

Elengedhetetlen, hogy egy kis bepillantást nyerjünk a majd ránk nehezedő mindennapi felelősségekbe. Ha ezt megkérdezed, egy teljes képet kaphatsz arról, hogy hogyan fognak kinézni mindennapjaid és hogy milyen akadályokkal kell majd szembe nézned.

Ráadásul ez azt is jelzi leendő munkaadódnak, hogy igazán szeretnél részt venni a szervezeti életben és tevékenységekben.

Mi az a három kérdés, amit minden állásinterjún fel kell tenned?

3. Mi az interjú következő lépése?

Az állásinterjú után természetesen van egy idegőrlően bizonytalan szakasz, amikor az ember azt várja, hogy felhívják vagy jeleznek neki. Hogy ezt a stresszt elkerüld, megkérdezheted amunkaadót az interjú következő lépéséről.

Ha azt mondják, hogy majd felhívnak, kérj pontos dátumot és időpontot a hívásról. Ha esetleg menned kell még egy kört, ne felejtsd el átfutni azokat a finom részleteket, amik segíthetnek abban, hogy felkészült légy. Ne féljünk kérdezni és pontos információt kérni, hisz ezzel saját dolgunkat is megkönnyítjük és elkerülhetjük az esetleges félreértéseket.

Ne felejtsd el megköszönni a lehetőséget a potenciális munkaadónak az interjú után. Ne feledd; még ha nem is vettek fel, semmi ok a kétségbeesésre. Megkérdezheted, hogy miért utasítottak vissza. Ezáltal megtudhatod, hogy milyen bakikat vétettél és tanulni tudsz hibáidból, így a jövőben könnyebben veheted az akadályokat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Antall József

Antall József: Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke a rendszerváltás után.... Tovább

Baranya megye

Baranya megye országunk déli, dél-nyugati csücskében található. Délről Horvátország... Tovább

Tovább a lexikonra