Az öt legfinomabb almás sütemény! A legjobb almás sütemény receptek gyűjteménye

hirdetes

Az öt legfinomabb almás sütemény! Egytől egyig káprázatosak!

Sz.F.

Az almás finomságokkal nem lehet betelni! Ha pite helyett készítenél valami különleges almás süteményt, válogass kedvedre a gyűjteményünkből, én bevallom őszintén, nem tudom, melyiket szeretem a legjobban!

Az öt legfinomabb almás sütemény! Egytől egyig káprázatosak!

Fahéjas almás szelet mandulával!

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • vaj (a kenéshez)

A töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg darált mandula

Elkészítése

A lisztet, a sütőport és a vajat egy tálba tesszük, összemorzsoljuk. A tejfölt és a tojást is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagoljuk és 2 órára hűtőbe tesszük. A meghámozott almát közben lereszeljük és egy tálba tesszük, majd ha felengedi a levét, kinyomkodjuk. A tésztát két adagra osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk. Az egyik tésztát papírral bélelt tepsibe simítjuk és megszórjuk a darált mandulával. A kinyomkodott almát összekavarjuk a cukorral és a fahéjjal, majd a tésztára simítjuk. A másik lappal befedjük. A tészta tetejét kevés olvasztott vajjal átkenjük és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor kihált, szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk. A következő oldalon megmutatom a többit is! 

Kókuszos almás sütemény

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • hirdetes
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor
  • Az almás töltelékhez:
  • 4 nagy alma
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • fahéj

A tetejére

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • kókuszreszelék

Elkészítése

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a habot is beletesszük. Papírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a tölteléket: a meghámozott almákat lereszeljük, a vajjal és a cukorral együtt egy edénybe tesszük és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a leve nagyját elfőtte,levesszük a tűzről és fahéjjal ízesítjük. A kihűtött piskótát hosszában háromba vágjuk. Egy lapot megkenünk az alma felével, majd beborítjuk egy másik lappal. Erre halmozzuk a megmaradt almát és befedjük a harmadik lappal. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, megszórjuk a kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.

Diós almás sütemény

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 30 ml hideg víz
  • 14 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor

Az almatöltelékhez

hirdetes
  • 70 dkg alma
  • 20 dkg gríz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikavarjuk, a habhoz adjuk, a liszttel és a sütőporral együtt. A tésztát papírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben készre sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült. Amikor elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni, majd kettőbe vágjuk. A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal együtt, majd lassú tűzön 5 percen át főzzük. Hozzákavarjuk a grízt is nagyjából 10 percen át főzzük, de folyton kevergetjük. Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Az egyik lapra halmozzuk a töltelék felét, majd rátesszük a másik lapot és a maradék tölteléket rákenjük. A darált dióval megszórjuk és szeletelhetjük is.

További almás receptekért lapozzatok a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes: nyelvújítónk. Karinthy Frigyes magyar író, költő, műfordító. Saját... Tovább

Kékszalag

Kékszalag: Nemzetközi tekintéllyel bíró magyar tókerülő vitorlás verseny, mely egy évente... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia