notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az öt legfinomabb almás sütemény! Egytől egyig káprázatosak!

hirdetes

Az öt legfinomabb almás sütemény! Egytől egyig káprázatosak!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az almás finomságokkal nem lehet betelni! Ha pite helyett készítenél valami különleges almás süteményt, válogass kedvedre a gyűjteményünkből, én bevallom őszintén, nem tudom, melyiket szeretem a legjobban!

Az öt legfinomabb almás sütemény! Egytől egyig káprázatosak!

 

Fahéjas almás szelet mandulával!

 

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • vaj (a kenéshez)

 

A töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg darált mandula

 

Elkészítése

A lisztet, a sütőport és a vajat egy tálba tesszük, összemorzsoljuk. A tejfölt és a tojást is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagoljuk és 2 órára hűtőbe tesszük. A meghámozott almát közben lereszeljük és egy tálba tesszük, majd ha felengedi a levét, kinyomkodjuk. A tésztát két adagra osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk. Az egyik tésztát papírral bélelt tepsibe simítjuk és megszórjuk a darált mandulával. A kinyomkodott almát összekavarjuk a cukorral és a fahéjjal, majd a tésztára simítjuk. A másik lappal befedjük. A tészta tetejét kevés olvasztott vajjal átkenjük és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor kihált, szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk. A következő oldalon megmutatom a többit is! 

 

Forrás: Bidista.com

Az öt legfinomabb almás sütemény! Egytől egyig káprázatosak!

 

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor
  • Az almás töltelékhez:
  • 4 nagy alma
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • fahéj

 

A tetejére

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • kókuszreszelék

 

Elkészítése

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a habot is beletesszük. Papírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a tölteléket: a meghámozott almákat lereszeljük, a vajjal és a cukorral együtt egy edénybe tesszük és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a leve nagyját elfőtte,levesszük a tűzről és fahéjjal ízesítjük. A kihűtött piskótát hosszában háromba vágjuk. Egy lapot megkenünk az alma felével, majd beborítjuk egy másik lappal. Erre halmozzuk a megmaradt almát és befedjük a harmadik lappal. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, megszórjuk a kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.

hirdetes

 

Forrás: Bidista.com

Az öt legfinomabb almás sütemény! Egytől egyig káprázatosak!

 

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 30 ml hideg víz
  • 14 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor

 

Az almatöltelékhez

  • 70 dkg alma
  • 20 dkg gríz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió

 

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikavarjuk, a habhoz adjuk, a liszttel és a sütőporral együtt. A tésztát papírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben készre sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült. Amikor elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni, majd kettőbe vágjuk. A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal együtt, majd lassú tűzön 5 percen át főzzük. Hozzákavarjuk a grízt is nagyjából 10 percen át főzzük, de folyton kevergetjük. Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Az egyik lapra halmozzuk a töltelék felét, majd rátesszük a másik lapot és a maradék tölteléket rákenjük. A darált dióval megszórjuk és szeletelhetjük is.

 

Forrás: Bidista.com

Az öt legfinomabb almás sütemény! Egytől egyig káprázatosak!

 

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál olaj
  • 9 evőkanál tej
  • 12 evőkanál liszt
  • 1 tasak sütőpor

 

A töltelékhez

  • 50 dkg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
hirdetes

 

Elkészítése

A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kapunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük. Az almákat közben lereszeljük és kinyomkodjuk a levüket, a cukrot és a fahéjt hozzákavarjuk. A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Forrás: Bidista.com

Az öt legfinomabb almás sütemény! Egytől egyig káprázatosak!

 

Hozzávalók

 

a tésztához

  • 20 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 6 dkg porcukor,
  • fél csomag sütőpor,
  • 2 tojássárgája,
  • kevés tej;

 

a töltelékhez

  • 1 kg reszelt alma,
  • tetszés szerint fahéj,
  • kristálycukor;

 

a tetejére

  • 4 tojásfehérje,
  • 20 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor.

 

Elkészítés

Összegyúrom a tésztához valókat, kinyújtva, zsírozott, lisztezett tepsibe terítem, és rákenem a tölteléket. A forró sütőben világosra sütöm. Végül a tetejére simítom a tojásfehérjéből cukorral, vaníliás cukorral vert habot (habzsákból is rányomhatjuk, úgy még szebb, és nagyon lassú tűznél megsütöm. Alma helyett készülhet meggy- vagy ribiszkedzsemmel, sőt túrókrémmel is.

 

Forrás: Bidista.com

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
225 523
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 322 163
Közösség

Szótár

Hologram

Hologram: A holográfia a fény hullámtermészetén alapuló olyan képrögzítő eljárás,... Tovább

Nemzeti Múzeum

Nemzeti Múzeum: Budapest egyik legnagyobb múzeuma a Magyar Nemzeti Múzeum országos múzeum, mely... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 237

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Ételek Gasztronómia