hirdetes

Egzotikus állatok nyomában: a legkülönlegesebb alpaka farmok Magyarországon

VN

Nem lenne abban semmi különös, ha most farmokat mutatnánk be nektek, azonban nem hagyományos, egyszerű, olyan mindenki által látott farmok kerültek ezen alkalommal a listánkra, hanem nagyon különleges alpaka farmok. Mutatjuk Magyarország legjobb alpaka farmjait!

Legjobb alpaka farmok Magyarországon

Hogyan kerültek alpakák Magyarországra?

Mielőtt nagyon tovább haladnánk, abban azért meg kell egyeznünk, hogy az alpakák nem feltétlenül számítanak megszokott, hétköznapi, háziállatoknak kicsiny országunkban. Az alpaka Dél-Amerikából származik, eredetileg vadon éltek, de pihe-puha gyapjuk miatt háziasították. Főleg Peruban, Chilében, Bolíviában, és Argentínában őshonosak az alpakák. Nagyon különleges, egzotikus állatoknak számítanak, nem is nagyon láthatóak még csak állatkertben sem ( bár hazánk nagyobb álletkerteiben, pl, Budapesten, Nyíregyházán, Szegeden, Veszprémben és Siófokon is vannak alpakák) hazánkban van mégis több kifejezetten ezzel foglalkozó alpaka farm. Mivel az alpakák nagyon puhák, barátságosak, és a simogatást is szeretik, egy ilyen alpaka farm meglátogatása több mint tökéletes program kisgyerekeknek.

Alpaka Farm Nőtics

Egy szuper interaktív alpaka farmmal van dolgunk, ahol még szállás, és különleges alpakás termékek is vannak, de vezetett túrára előre be kell jelentkezni! Vannak kiscsoportos, és egyéni alpakás programok is, ahol lehet etetni, simogatni is a különleges állatokat. Minden részlet, és bejelentkezés a nőticsi alpaka farm weboldalán!  

Liget Alpaka Farm

Egy igazi alpaka farm, ahol még akár alpakás rendezvényeket is lehet szervezni. Alpakát tenyésztenek, kézműves gyapjúfeldolgozással is foglalkoznak. Aktuális adatok szerint 1000 Ft a belépő/fő, azonban előre be kell jelentkezni. Ennek az alpaka farmnak betesszük a weboldalát IDE, hogy a friss elérhetőségeiket megtaláljátok!

Péri Alpakahof Alpaka farm

Győrtől nem messze található ez a csodás kis alpaka farm, ahol aztán tényleg nagyon jón alpakás élményben lehet részed, ugyanis kifejezetten szervezett alpaka túrák vannak. Az alpakákat lehet vezetni, etetni, simogatni, fotózni is az 1,5 órás séta alkalmával. Van lehetőség privát és csoportos sétára is, ide beillesztjük a Facebook posztot, ahol minden részlet megtalálható az alpaka farmi sétához!

hirdetes

Jász Alpaka- alpaka farm

hirdetes

A Jászberényhez közeli alpaka farmon lehetőségük van kicsiknek és nagyoknak is megsimogatni a különleges állatokat, közelről megnézniük az alpakákat.  Csupa-csupa jó értékelés van a Facebook oldalukon, ahol sok infót is találhattok a farmról!  

Őrségi Patakparti Alpaka Farm

Ez a farm igazából egy panzió, ahol egy elkerített részen legelésznek az alpakák, azonban sem simogatni, sem pedig etetni nem lehet őket. A panzió azonban csodaszép, egy hatalmas vadvirágos területen van, ahol még egy tó is szépíti a panorámát. A helyet a szálló vendégek látogathatják kizárólag! 

Suri Alpaka Farm

„Magyarország első, és jelenleg egyetlen Suri Alpaka farmja.”- hirdeti magát a hely, ahol szintén nagyon izgalmas alpakás programok vannak, és akár még alpakás esküvő lebonyolítására is van lehetőség. Olyan boldog alpakák vannak itt! Előzetes bejelentkezés szükséges! 
 

Hogyan kerültek alpakák Magyarországra? Mielőtt nagyon tovább haladnánk, abban azért meg kell egyeznünk, hogy az alpakák nem feltétlenül számítanak megszokott, hétköznapi, háziállatoknak kicsiny országunkban. Az alpaka Dél-Amerikából származik, eredetileg vadon éltek, de pihe-puha gyapjuk miatt háziasították. Főleg Peruban, Chilében, Bolíviában, és Argentínában őshonosak az alpakák. Nagyon különleges, egzotikus állatoknak számítanak, nem is nagyon láthatóak még csak állatkertben sem ( bár hazánk nagyobb álletkerteiben, pl, Budapesten, Nyíregyházán, Szegeden, Veszprémben és Siófokon is vannak alpakák) hazánkban van mégis több kifejezetten ezzel foglalkozó alpaka farm. Mivel az alpakák nagyon puhák, barátságosak, és a simogatást is szeretik, egy ilyen alpaka farm meglátogatása több mint tökéletes program kisgyerekeknek. Alpaka Farm Nőtics Egy szuper interaktív alpaka farmmal van dolgunk, ahol még szállás, és különleges alpakás termékek is vannak, de vezetett túrára előre be kell jelentkezni! Vannak kiscsoportos, és egyéni alpakás programok is, ahol lehet etetni, simogatni is a különleges állatokat. Minden részlet, és bejelentkezés a nőticsi alpaka farm weboldalán! https://www.alpakafarm.hu/ Liget Alpaka Farm Egy igazi alpaka farm, ahol még akár alpakás rendezvényeket is lehet szervezni. Alpakát tenyésztenek, kézműves gyapjúfeldolgozással is foglalkoznak. Aktuális adatok szerint 1000 Ft a belépő/ fő, azonban előre be kell jelentkezni. Ennek az alpaka farmnak betesszük a weboldalát IDE, hogy a friss elérhetőségeiket megtaláljátok! https://alpaca.hu/ Péri Alpakahof Alpaka farm Győrtől nem messze található ez a csodás kis alpaka farm, ahol aztán tényleg nagyon jón alpakás élményben lehet részed, ugyanis kifejezetten szervezett alpaka túrák vannak. Az alpakákat lehet vezetni, etetni, simogatni, fotózni is az 1,5 órás séta alkalmával. Van lehetőség privát és csoportos sétára is, ide beillesztjük a Facebook posztot, ahol minden részlet megtalálható az alpaka farmi sétához! Jász Alpaka- alpaka farm A Jászberényhez közeli alpaka farmon lehetőségük van kicsiknek és nagyoknak is megsimogatni a különleges állatokat, közelről megnézniük az alpakákat. Csupa-csupa jó értékelés van a Facebook oldalukon, ahol sok infót is találhattok a farmról! https://www.facebook.com/profile.php?id=100057424780001 Őrségi Patakparti Alpaka Farm Ez a farm igazából egy panzió, ahol egy elkerített részen legelésznek az alpakák, azonban sem simogatni, sem pedig etetni nem lehet őket. A panzió azonban csodaszép, egy hatalmas vadvirágos területen van, ahol még egy tó is szépíti a panorámát. A helyet a szálló vendégek látogathatják kizárólag! Suri Alpaka Farm „Magyarország első, és jelenleg egyetlen Suri Alpaka farmja.”- hirdeti magát a hely, ahol szintén nagyon izgalmas alpakás programok vannak, és akár még alpakás esküvő lebonyolítására is van lehetőség. Olyan boldog alpakák vannak itt! Előzetes bejelentkezés szükséges!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Töhötöm

Töhötöm: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Töhötöm az egyik közülük.... Tovább

Paprikás csirke

Paprikás csirke: Az egyik leghíresebb magyar étel, ami Magyarország egyik legismertebbjének... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Szórakozás Utazás