Ezért kellene kevesebbet használni az alufóliát!

Ezért kellene kevesebbet használni az alufóliát!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az alufólia az egyik leggyakrabban használt konyhai kellék. A sütésen kívül használjuk csomagoláshoz, de sokan vele csillapítják a fájdalmat is. Egy friss tanulmány azonban egészen új megvilágításba helyezi az alufóliát. Ezt tudnod kell neked is!

Ezért kellene kevesebbet használni az alufóliát!

 

Az alumínium egy neurotoxikus nehézfém, ami káros hatással van az agyi funkciókra és összefüggésbe hozható az Alzheimer-kórral is. A szakértők figyelmeztetnek, hogy ez a fém mentális hanyatlást, a koordináció elvesztését, a testünk feletti kontroll elvesztését, a memória és az egyensúly romlását okozhatja.

 

A fent említett tanulmány azt is megállapította, hogy az alufóliával való sütés-főzés esetleg hatással lehet a csontok állapotára is, mégpedig azáltal, hogy a fémrészecskék felszívódnak a csontokban és átveszik a kálcium helyét. A végeredmény kálciumveszteség lesz, ami komoly problémát okozhat a csontok egészségében.

hirdetes

 

A kutatók szerint az alufólia használata tüdőfibrózishoz és más légzőszervi problémákhoz is kapcsolódhat az alumínium részecskék belégzése miatt. Ha grillezéshez használjuk az alufóliát, ugyanilyen hatások következnek be. A következő oldalon folytatom!

 

Ezért kellene kevesebbet használni az alufóliát!

 

hirdetes

Bár azt régóta tudjuk, hogy az alumínium konzervek károsak az egészségre, valahogy az alufólia kapcsán sosem merült fel ez a gyanú. Amire a legtöbben nem figyelnek, hogy az alufólia magas hőmérsékleten fémrészecskéket bocsát ki, melyek beszívódnak az ételbe. Még ha a részecskék nem is válnak ki, az alumínium kémiai kimosódása is előfordulhat néhány fűszer vagy pl. citrom hatására.

 

Az alumíniummal való főzés tanulmányozása során arra jöttek rá, hogy az így készült étel akár 400 mg alumíniumot is tartalmazhat. Minél magasabb a hőmérséklet, annál nagyobb a kimosódás mértéke. A kutatás szerint tehát az alufólia egyáltalán nem alkalmas sütésre, főzésre és nem használhatjuk együtt zöldségekkel, fűszerekkel, citrusfélékkel sem. Az Egészségügyi Világszervezet szerint az alumínium bevitelének napi mennyisége maximum 60 mg lehet.

 

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
342 620
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 030 645
Közösség
hirdetes

Szótár

Makói hagyma

Makói hagyma: Esetében is hungarikumról beszélhetünk. A makói vöröshagyma egy... Tovább

Parlagi sas

Parlagi sas: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat.A parlagi sas a madarak osztályának a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 129

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek