hirdetes

Amik nélkül nincs jó strandolás!

magyarországom.hu

Szépen lassan kezdetét veszi a nyár és ez azt jelenti, hogy lassan benépesednek a strandok. A gyógyfürdők, folyók, tavak vízpartjai mind megtelnek zsibongással és színekkel.

Amik nélkül nincs jó strandolás

Ezeket a színeket amiket a különböző fürdőruhák, plédek, törölközők, polifómok, matracok, strandlabdák, frizbik, vízipisztolyok kavalkádja hoz létre és kelti életre a strandot. Rengeteg olyan szokás, eszköz és strandgasztronómiai csoda tartozik egy jól sikerült hétvégi fürdőzéshez amik nélkül szinte már el sem tudjuk képzelni ezt a csodás nyári kikapcsolódást.


Most nézzük mik ezek a strandkellékek


Most nézzük is végig mik is ezek. Az alap felszerelésünk a létszámhoz illő strandtáska, ami tökéletesen befogadja a szükséges felszerelésünket. Ilyenek a törölközők, fürdőruhák, naptejek, rágcsák, frissítők, vízipisztolyok, vízipénztárcák, frizbi, labdák, strandpapucsok és még lehetne sorolni. Ez sok mindentől függ, hogy egy családról, baráti társaságról beszélünk vagy csak simán szólóba kiszaladunk lehűteni magunkat.


Indulhat a strandolás!


A szórakozás egyik kiváló eszköze a szerencsére soha el nem tűnő vízipisztoly ami ne megy ki a divatból. Ez egy elég kézenfekvő eszköz a szórakozásra ha már vízparton vagyunk. Én személy szerint a régi klasszikus vízipisztolyokat kedvelem mint a luger, parabellum, uzi. Nem csak azért keresem inkább ezeket mert sok emléket ébresztenek, hanem mert megbízhatóak és nagyon strapabíróak is. Sajnos volt időszak amikór ezeket a jól bevált retro vízipisztolyokat nem lehetett megtalálni, de most már szerencsére újra beszerezhető. Én egy kis keresgetés után a neten találtam egy oldalt, ahol kedvezményesen, gyorsan rendeltem nem is egyet, hogy ha átjönnek nyáron a gyerekek barátai hiány ne legyen vízipisztolyban, tudom ajánlani (Katt ide). A gyerekek nagy vízicsatákat rendezhetnek a barátaikkal. Lazán le tudjuk spriccolni párunkat vagy magunkat napozás közben, hogy egy kicsit felfrissüljünk és a barnulást elősegítsük. Feltudjuk vele hívni könnyen apa figyelmét aki épp az újsága alatt szundikál egy laza pocak lövéssel, amit 2 perc káromkodás követ ez a víz hőfokától függően rövidülhet vagy nőhet is. De miután magához tér a vízipisztoly okozta sebesülésből, már jelezhetjük is neki, hogy a vízipénztárcánk üres és szeretnék lángosozni.

hirdetes

A vízipénztárca szintén egy régi klasszikus amin generációk nőttek fel és ahogy meglátunk egyet megrohannak az emlékek. Valahonnan az emlékek mélyéről előugrik az első vízipénztárca képe amit a szülőktől vagy nagyszülőktől kaptunk. Az enyém például sötétkék G.I.J. matricás volt. Ez egy nagyon praktikus találmány mert, ha plédsziget lepakolós technikával nyomjuk a strandolást magunknál tarthatjuk a pénzünket meg az  autókulcsát ( mert vannak már olyan vízipénztárcák amikbe ez is bele fér) így nyugodt szívvel ott hagyhatjuk a cuccainkat és élvezhetjük a hűsítő vizet. És senkinek nem kell kényszerből ott maradni a cuccokkal amíg a többiek élvezik a vizet. Szóval én mindenképp hasznosnak tartom a vízipénztárcát a strandokon de én már például a horgászatokra is magammal viszem volt már rá precedens, hogy megmentette a nálam lévő kézpénzt egy nagy elázástól. Ezeket is onnan szereztem be, ahol a vízipisztolyokat találtam ( Katt ide).

hirdetes

Jöhet a jól megérdemelt pihenés

Most hogy megvolt a vízicsata és nálunk a vízipénztárca irány a büfé. Ma már nagyobb választékkal találkozunk a büfékben mint régen, de nem tudom ki hogy van vele engem még mindig azok a dolgok vonzanak a büféhez mint gyerek koromban. Lehet ez csak berögzültség, de én nem bánom. nincs jobb mint egy lángos egy jó rántott hal, egy adag sültkrumpli vagy egy ízes palacsinta amit egy jól megérdemelt hideg sörrel le is öblíthetünk.


Miután kiszívott minket a víz és jól laktunk a büfébe, jöhet egy jól megérdemelt pihenés a napon vagy az árnyékban. Egy kis olvasás, napozás, szunyókálás. Feltéve ha a gyerkőcök is megengedik és nem ugrálnak rajtunk folyamatosan.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Anna-barlang

Anna-barlang: Az egyik legféltettebb barlangunk. A fokozottan védett Anna-barlang a Bükk-hegység... Tovább

Nagytétényi Kastélymúzeum

Nagytétényi Kastélymúzeum: az Iparművészeti Múzeum 1949-ben létesített bútormúzeuma,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Retró Utazás
X
Kövess minket facebookon!