Mi legyen az ebéd hétvégén? 3 egyszerű, gyors recept, amiből garantált a repeta!

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Szeretnél valami egyszerűt, de különlegeset készíteni a hétvégi ebédre? Már unod a palacsinta, rántotthús, rakottkrumpli kívánságokat? Akkor cikkünk most Neked szól! Ezeket a recepteket garantált, hogy az egész család szeretni fogja, sőt mi több, biztosan többször fognak szedni belőlük! Ismerd meg Te is egyszerű, gyors ételeinket most.

1.    Skót tojás


Hozzávalók (5 adag)


-    5 db tojás, plusz kettő a panírozáshoz 
-    fél fej vöröshagyma
-    2 gerezd fokhagyma
-    50 dkg darálthús
-    fél csokor petrezselyem
-    1 evőkanál szójaszósz
-    1 evőkanál mustár
-    kevés kakukkfű
-    1 evőkanál pirospaprika
-    10 dk finomliszt
-    10 dkg zsemlemorzsa
-    sütéshez olaj
-    só, bors ízlés szerint


Tegyük fel főni a tojásokat, majd nagyjából a forrástól számítva 4 perc után tegyük át őket hideg vízbe. 10 perc után hámozzuk meg őket.


Keverjük össze a darált húst a szójaszósszal, a mustárral, majd adjuk hozzá a meghámozott, finomra vágott hagymákkal. Ízesítsük a fűszerekkel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a húsmasszát, illetve keverjük hozzá a megfelelő mennyiségű pirospaprikát is. 

hirdetes

Nincs ötleted, hogyan hozd el a tavaszt lakásodba? Inspirálódj galériánkból!

#GALERIA-91#


Amint már összeállt húsmasszánk, igyekezzük azt öt egyenlő adagra felosztani, majd helyezzük a kupacokat folpackra, lapítsuk azokon nagyjából 5 mm vastagságúakra.

Tegyük a tojásokat a közepükre, majd a fólia segítségével burkoljuk azokat be a fűszeres hússal. Érdemes a kezünkkel is segíteni a folyamatot, hogy a massza egyenletesen osztódjon el. Amint ez sikerült, tegyük őket 20 percre hűtőbe.


hirdetes
Csomagoljuk ki őket a fóliából, majd hempergessük meg őket a lisztben, a villával felvert 2 tojásban, majd végül a zsemlemorzsában. 


Egy kisebb lábasba öntsünk annyi olajat, amennyi majd megfelelően ellepi a gombócokat. Hevítsük kicsit fel, majd a skót tojásokat majd kettesével helyezzük őket az olajba. Figyeljünk arra, hogy nem érdemes egyszerre többel dolgoznunk, hogy ne hűtsék ki olajunkat.


3 – 4 perc alatt süssük őket aranybarnára, majd ahogy kiszedjük az olajból, csepegtessük le őket. Tálalás előtt érdemes nagyjából 10 percig pihentetni. Akkor tökéletesek, ha a tojások sárgája zselésen folyik. Fogyasztáshoz igyekezzünk friss zöldségekkel, salátával tálalni.

 

Amennyiben másik két isteni, gyors és egyszerű receptünk is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia

Szótár

Baradla-barlang

Baradla-barlang: Az ország leghíresebb barlangja. Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt... Tovább

A hollóházi porcelán

A hollóházi porcelán: A Hollóházi Porcelángyár 1777-ben alakult meg a Borsod-Abaúj-Zemplén... Tovább

Tovább a lexikonra