Kékfrankos
Kékfrankos: A kékfrankos a szőlőfélék családjába, a bortermő szőlőkhöz tartozó szőlőfajta. Ebből a szőlőfajtából tipikusan savhangsúlyos, gyümölcsös, fűszeres karakterű száraz vörösborokat készítenek. Az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legnépszerűbb fajtájának számított, ezért nem meglepő módon Sopron környékén fordul elő leginkább ez a fajta manapság.

Isteni finom és olcsó aranygaluska receptek
Ha mostanában gondolkoztál valami egyszerű, de annál finomabb recepten, ráadásul édesszájú vagy, akkor a mostani cikkem Neked íródott. A tökéletes nagyi féle aranygaluska...

Körözött – recept ahogy nagymamám készíti, és annak alternatívái
Ki ne szeretné a körözöttet? Ez a túró alapú étel receptje rendkívül megosztó tud lenni, számos kérdés merülhet fel bennünk vele kapcsolatban. Tegyünk bele fokhagymát?...

3 olcsó és egyszerű krumplis étel, melyek biztosan Neked is ízleni fognak
A krumplit senkinek sem kell bemutatni, egyik legváltozatosabban feldolgozható élelmiszerünk a konyhában. Találkozhatunk vele köret, nassolni való, egytálétel formájában is....

Március 12-ig lehet nevezni a Magyarország étele 2021 szakácsversenyre
Március 12-ig lehet nevezni a Magyarország étele 2021 szakácsversenyre, amelyre a világ minden tájáról, a történelmi Magyarország területéről és a diaszpórából is várják...

10 konyhai trükk, amit nagymamámtól tanultam
Csúcsmodern konyhai eszközök, új modern eljárások ide, vagy oda. Még mindig nagymamám süt, főz a legjobban, a régi hagyományos technikáival és eszközeivel. És ő...

Készítsünk isteni finom körömpörköltet!
Vacsorára egy kicsit nehéz étel, de ebédnek annál jobb! A férfiak egyik kedvenc ételét mutatom be nektek, nézzük, hogyan készül az isteni finom körömpörkölt!

Miért ez a világ legjobb melegszendvicssütője még ma is?
A válasz nagyon egyszerű is lehetne: azért mert a világ legjobb melegszendvicsét süthetjük a segítségével! Én viszont most egy teljes cikket szentelek a világ legjobb...

Disznósajt készítése házilag
Van, aki szereti, és van, aki undorodik tőle, egy azonban biztos: a disznósajt Magyarország részévé vált az idők során! Most bemutatjuk nektek ezt az igazi falusi finomságot,...

Tavaszváró finomságok: a 3 legfinomabb sajttorta receptje
Bár kint éppen repkednek a mínuszok, és az is lehete, hogy még a hó is esik, amikor ezt éppen olvasod, valld be, azért egy kicsit te is várod már, hogy érkezzen a tavaszi...

A nagy klasszikus újratöltve: zserbó, gyorsan, egyszerűen, bögrés változatban
Nekem egyik kedvenc süteményem a zserbó, abból is az az igazi nagymamám felé, tudjátok, amibe saját, házi lekvár kerül, a dió a fa alól van, kézzel törve, majd darálva, azon...

5 nagyon retro hely Budapesten, ami visszarepít kicsit a múltba
Éljenek azok a régi szép idők, a kockás abroszok, a presszó kávék, szocreál bútorok, színes lámpák, nagyi féle jó magyaros falatok, és társaik! Most olyan 5 helyet mutatunk...

Egy mennyei finomság- a flódni eredeti receptje
Egy igazi finomság receptjét hoztuk most el nektek, a zsidó konyha legédesebb süteményét, a flódni receptjét. A dió, mák, lekvár, és az alma fenséges találkozása, amit neked...