notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bejgli


Bejgli

 

Bejgli: A 14. század óta ismert Európában, eredetileg Szilézia vidékéről származik. A bejgli magyar nevén mákos vagy diós tekercs, tradicionális módon karácsonyi étel, hagyományosan dióval vagy mákkal készítették. A népi hiedelem szerint a diót rontás ellen kell enni, a mák pedig bőséget hoz a házhoz.
Manapság elképzelhetetlennek tűnik az, hogy a háztartásokban ne süljön belőle néhány darab december 24-én.

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.9


címkék: Gasztronómia
Kapcsolódó cikkek
A tejbegríz készítésének menete

Retró finomságok nyomában – A tökéletes tejbegríz receptje

Gyerekkorunk nagy-nagy szerelme volt, de még szeretjük, és abban is biztos vagyok, hogy még az unokáimmal is meg fogom szerettetni. Nézzük, hogy készül ez az igazi retró finomság,...

A rizskoch receptje

Így készül a hamisítatlan, isteni finom rizskoch!

Rizsko(c)h, rizsfelfújt, sült rizs, tojásos édes rizs, vagy csak simán rizskó? Akármilyen néven is ismered, ha szereted, ne hanyagold és készítsd el saját magad, mutatom, hogyan! 

Szaloncukor régen

Ezeket imádtuk régen – Retró szaloncukorválaszték

Régen minden házban ott voltak a szaloncukrok, az ismerőseimnél és nálunk is az volt a szokás, hogy a karácsonyfa ágait ezekkel díszítettük, kiettük a tartalmát, a csomagolás...

Márton nap hagyományai, Magyarország és Márton nap

Márton nap Magyarországon

Szent Márton napján (röviden csak Márton nap – november 11.) Magyarországon az új boroké és a libáké a főszerep. A tavasszal, illetve a nyár elején kikelt libák...

Így készül a tökéletes piskótatekercs

Nagyanyáink verhetetlenül tökéletes piskótatekercse – RECEPT!

Nagyanyáink még tudták, hogy hogyan készülnek a jobbnál jobb sütemények, ők képesek voltak arra, hogy tökéletes piskótatekercset készítsenek, nézzük, hogy csinálták,...

Bemutatom a világ legjobb melegszendvicssütőjét!

Miért ez a világ legjobb melegszendvicssütője még ma is?

A válasz nagyon egyszerű is lehetne: azért mert a világ legjobb melegszendvicsét süthetjük a segítségével! Én viszont most egy teljes cikket szentelek a világ legjobb...

Ismerd meg te is a legjobb pacalpörkölt receptjét

Megmutatjuk nektek a tökéletes pacalpörkölt receptjét

A pacalpörkölt tipikusan az az étel, amit vagy szeretnek az emberek, vagy nem, nincs olyan, hogy kicsit szeretem, kicsit nem. Én például imádom, nem is tudnék élni pacal nélkül, a...

Szuper élmény próbáld ki

Kishazánk rejtett különlegességei! – Ne hagyd ki a családi traktorozást!

Mindig is szerettem a Tisza-tavat és környékét, igazán vadregényes és az emberek is kedvesek és vendégszeretők. Épp a tavat kerékpároztuk körbe barátaimmal, mikor az egyik...

Ízkavalkád a Vajdahunyad várában – az idei libamájfesztiválon jártunk

Ízkavalkád a Vajdahunyad várában – az idei libamájfesztiválon jártunk

Bor, sajt, egy kis libamáj, édességgel megfűszerezve – a különböző rendezvényeken túl ez várt rád, ha kilátogattál az idei LibamájFesztiválra a Vajdahunyad várába....

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

- 18 programhelyszín és 28 egyéb attrakció - 248 zenei fellépő, összesen jóval több, mint 1000 zenész - idén először 10 külföldi zenei fellépő - 40 debreceni zenekar...

Szilvás gombóc recepttel

Szilvás gombóc recepttel

Nagyon szerettem régen, és még ma is imádom, ez már egy örök szerelem marad! Ismerjétek meg cikkünkből a tökéletes szilvás gombóc receptjét! 

Hasznos dolgok a sparhelt használatához

Nagyszüleink féltve őrzött kincsének titka – Így használd a sparheltet!

Sok háztartás egyik legértékesebb kincse az a receptkönyv, amit a nagymama (vagy a dédmama) írt saját kezével, több évtizednyi páratlan szakácsmesterséget összegyűjtve ezzel....