notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bejgli


Bejgli

 

Bejgli: A 14. század óta ismert Európában, eredetileg Szilézia vidékéről származik. A bejgli magyar nevén mákos vagy diós tekercs, tradicionális módon karácsonyi étel, hagyományosan dióval vagy mákkal készítették. A népi hiedelem szerint a diót rontás ellen kell enni, a mák pedig bőséget hoz a házhoz.
Manapság elképzelhetetlennek tűnik az, hogy a háztartásokban ne süljön belőle néhány darab december 24-én.


címkék: Gasztronómia
Kapcsolódó cikkek
Bornapok

Bornapok országszerte

A borok kedvelőinek az október a Karácsony, hiszen ilyenkor az egész országban rengeteg lehetőség nyílik finomabbnál finomabb borok kostolására és fogyasztására. De itt nincs...

Év végi céges ünnepség

Az 3 legjobb módja, hogy megköszönd az alkalmazottjaidnak ezt a kaotikus évet is

2020 az az év, mit biztosan sokáig megemlegetünk még. 2020 az év, amikor szinte mindent átértékelünk. Tudjuk, hogy számodra, számotokra sem úgy alakult ez az év, ahogyan...

Bonbonier Csokoládé Manufaktúra Gasztronómiai Oscar díjat nyert

Világsiker: magyar kézművescsokoládé nyerte a Gasztronómiai Oscar Díjat

Újabb ok, hogy büszkék legyünk. A Bonbonier Csokoládé Manufaktúra kézműves csokoládéja vitte el idén a csak Gasztronómiai Oscarként emlegetett Great Taste Awards egyik fődíját. 

hétvégi programok

Egy kellemes hétvége Szentendrén

Szentendre egy gyönyörű város. Még akkor is megéri ellátogatni oda, ha nincs különösebb esemény, de a hétvégén megrendezésre kerül a Szentendrei Jazz- és Boresték című...

programok a hétvégére

Programok a kultúra jegyében az ország keleti részén

Aki az ország keleti részén szeretne egy felejthetetlen, kellemes hangulatú hétvégét eltölteni az jó helyen jár. Ebben a programajánlóban az ország keleti részének...

Hévégi programok

Hétvégi programok az egész országban!

Itt van a hétvége és kellene valami igazán élvezetes programot kitalálni.  Ebben fogunk segíteni most, mivel összeszedtük a legkiemelkedőbb hétvégi programokat és...

A legjobb badacsonyi kéknyelű borok 2020

A legendás badacsonyi Kéknyelű, avagy ezt idd és itt idén a Balatonnál

Itt van az ősz, de most már tényleg megérkezett, már kezdem érezni az őszi szellőt, a nap sugarai is már olyan ősziesen sütnek, és hát a természet is kezd csoda színekbe...

Fűszernövények tartósítása egyszerűen

Most tedd el a fűszernövényeket télire! Mutatunk 5 szuper tartósítási módszert!

A jó háziasszonyok, ügyes szakácsok tudják, hogy a jól elkészített ételek esszenciáját a jó alapanyagok és a megfelelően összeválogat fűszerek ízkombinációja,...

Egyszerű zserbó recept

A nagy klasszikus újratöltve: zserbó, gyorsan, egyszerűen, bögrés változatban

Nekem egyik kedvenc süteményem a zserbó, abból is az az igazi nagymamám felé, tudjátok, amibe saját, házi lekvár kerül, a dió a fa alól van, kézzel törve, majd darálva, azon...

A legnépszerűbb Kádár-kori finomságok

Gyerekkorunk kedvenc ételeiért vajon most is tudnánk rajongani?

Vegán, csökkentett szénhidráttartalmú, laktózmentes, zsírszegény, cukormentes, ízfokozók nélkül, kizárólag természetes alapanyagokból, bio…. csak néhány azokból a...

Békéscsaba látványosságai

Magyarországi húsnagyhatalom: Békéscsaba

Minden héten bemutatunk pár belföldi úticélt, hogy megmutassuk, milyen kincseket rejt szeretett országunk. A mai cikkben az ország dél-keleti részére kalauzoljuk el önöket, hogy...

10 leghasznosabb konyhai praktika nagymamámtól

10 konyhai trükk, amit nagymamámtól tanultam

Csúcsmodern konyhai eszközök, új modern eljárások ide, vagy oda. Még mindig nagymamám süt, főz a legjobban, a régi hagyományos technikáival és eszközeivel. És ő...