hirdetes

Hazugság terjed az Interneten az Andoroidos telefonok hangrögzítéséről!

Már megint egy hazugság a bulvár médiából, melynek sokan bedőltek, talán Te is!  Azt állítja a 444.hu hogy az engedélyed nélkül hangfelvételeket készít a telefonod. A valóság azonban…

Ne dőlj be a hazugságnak az Androidos telefonokkal kapcsolatban!

Bejárta az Internetet az a hír, mely szerint a 444.hu újságírója „hatalmas leleplezést tett”, midszerint a telefonod mindenféle hangokat rögzít rólad tudtod nélkül. Az egész azonban nem más, mint egy felkapott bulvártrükk vagy pedig az Apple PR cikke, mellyel az Andoridos telefonokat akarja lehúzni. Ez egyáltalán nincs így! Nézzük, mi is a valóság!

                                                     

Mi is az a Google hangalapú keresés? 

A Google hangalapú kereséses funkciója egy igazán hasznos fejlesztés, hiszen sokkal egyszerűbben és gyorsabban tudunk rákeresni az adott kifejezésekre ennek a funkciónak a segítségével. Sokan nincsen tisztában azzal, hogy a Google tárolja ezeket a kifejezéseket, az elhangzott szavakat, így azt bármikor visszahallgathatjuk. A Google azzal, hogy rögzíti ezeket a felvételeket, csak a felhasználók dolgát szeretné megkönnyíteni, hiszen a rögzítéssel tökéletesíteni tudja a nyelvfelismerő funkcióját, megtanulja a készülék tulajdonosának a hangszínét, valamint megtanulja azt is, hogy a felhasználó hogyan mondja ki a szavakat kifejezéseket. Sajnos az emberek többsége azonban nem szereti, ha bármilyen személyes adatot, információt tárolnak róla, ezért rossz néven veszik a Hangtevékenységek tárolását.

hirdetes

 

A következő oldalra lapozva eláruljuk, mi is az igazság, és milyen hazugságokkal van tele a sajtó! Elmondjuk azt is, hogyan kapcsolhatod ki a hangfelvétel funkciót!

Ne dőlj be a hazugságnak az Androidos telefonokkal kapcsolatban!

Tele a sajtó hazugságokkal! Kinek áll ez érdekében? 

Ahogy fent is írtam, a napokban több cikket is lehetett olvasni arról, hogy az Androidos telefonok olyan beszélgetéseket vesznek fel, amik körülötted zajlanak. Ezt egy kicsit lejáratónak érzem az Androidos készülékekkel szemben, hiszen akik egy kicsit értenek az okostelefonokhoz tudják, hogy mi magunk vagyunk annak az okozói, ha a telefon rögzíti a beszélgetéseinket, ugyanis néhány kattintással kikapcsolható ez a funkció. A Hangtevékenységek bekapcsolásával lehet engedélyezni a felvételeket, ha be vagy jelentkezve a Google fiókodba, a rendszer csak akkor menti el a hangfelvételeket. Ebből kifolyólag, ha egy picit odafigyelünk a telefon beállításaira az új készülés vásárlásakor, nem lehet ezzel problémánk.

hirdetes

 

Mit gondolsz erről a hírről?

 

Ha szeretnéd megtudni, hogyan kapcsolhatod ki a hangfelvétel funkciót telefonodon, lapozz a következő oldalra!

Ne dőlj be a hazugságnak az Androidos telefonokkal kapcsolatban!

Mi a megoldás, ha nem akarom, hogy az androidos telefonom bármit is felvegyen? 

Ha korábban bekapcsoltad ezt a funkciót, és most szeretnéd inkább kikapcsolni, akkor nincs más dolgod, mint a Tevékenységvezérlők oldalát felkeresned, majd a kapcsolót ki állásba kell helyezned. Amikor kikapcsolod a Hangtevékenységeket, a Google nem menti el a hangokat, még akkor sem, ha be vagy jelentkezve a fiókodba.

Ha szeretné törölni a meglévő Hangtevékenységeket, látogass el a Hangtevékenységek oldalára, itt megtalálhatod a felvételeket, és azt is, hogy ezek mikor készültek, valamint itt törölni is tudod őket, úgy, hogy a törölni kívánt elem alatt a Részletekre kattintasz, az Elem részletei mellett pedig kiválasztod a Törlés lehetőségét.  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A pogány madonna

  Az egyik leghíresebb magyar filmről van szó. A Pogány Madonna 1980-ban forgatott,... Tovább

Disznótor

Disznótor:A téli időszak egyik kedves szórakozása a disznótorral összekötött maskarázás... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld