hirdetes

Mikor lesz már normális az időjárás? Íme, a heti várható időjárás!

VN

Április van, most már mondhatni nagyon-nagyon itt van a tavasz, de az ablakon kitekintve mégsem ezt láthatjuk. Jobb lesz, ha a héten még nem rakjátok el a téli kabátokat, sapkákat, sálakat, és esernyőket sem, hiszen szükségetek lehet rájuk. Lássuk, milyen időt jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétre!

Április havazás

Várhatói időjárás hétfőn

Felszakadozik a felhőzet, majd általában többórás napsütésre számíthatunk gomolyfelhő-képződéssel. A gomolyok azonban jobban össze is állhatnak, és akár hosszabb időre is eltakarhatják a napot. Néhol előfordulhat zápor, hózápor. Az északi szél sokfelé lesz erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Várhatói időjárás kedden

Hozzávetőlegesen az ország délkeleti, keleti felére vastag, zárt felhőzet húzódik, míg északnyugatra, nyugatra napos, gomolyfelhős idő valószínűbb. Délkelet, kelet felé haladva növekvő eséllyel valószínű csapadék, amelynek nagyobb része jó eséllyel lehet havas eső, havazás. Az északi szelet sokfelé erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén térségében helyenként viharos lökések kísérhetik. Délutánra 3 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

hirdetes

Várhatói időjárás szerdán

A zárt felhőzet nagyobb eséllyel az ország keleti felén lehet, nyugatabbra gomolyfelhős idő valószínűbb. A keleti részeken van nagyobb esélye esőnek, havas esőnek, havazásnak egyaránt. Többfelé lesz élénk, a Dunántúlon és a Zemplén térségében erős az északias szél. Hajnalban -3, +2 fokot mérhetünk, kelet felé haladva lesz a kevésbé hideg idő. Délután 3, 9 fokra számíthatunk.

Várhatói időjárás csütörtökön

Döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Akár több helyen is lehet csapadék, melynek formája eső, havas eső, havazás egyaránt lehet. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. Hajnalban -3, +3 fok várható, délután 3, 10 fok valószínű.

hirdetes

Várhatói időjárás pénteken

Általában erősen felhős vagy borult idő várható. Több helyen lehet nagyobb eséllyel már eső. Több helyen megélénkülhet, néhol megerősödhet az északi, északnyugati szél. A hajnali -2, +4 fokról délutánra 6 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Várhatói időjárás szombaton

Délkelet, kelet felől szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, ezzel együtt pedig kevesebb helyen számíthatunk csapadékra. Helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hajnali -2, +5 fokról délutánra 7 és 14 fok közé melegedhet fel a levegő.

Várhatói időjárás vasárnap

Változóan felhős időre van kilátás, elszórtan fordulhat elő záporos csapadék. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkülhet, néhol erős lökések is lehetnek. Hajnalra 0, +7 fok közé hűl le, délutánra 8 és 15 fok közé melegszik fel a levegő.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A téliszalámi

A téliszalámi. Hungarikum. Az igazi téliszalámi Pick Márk által a XIX. század végén... Tovább

Szabó István

Szabó István a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Oscar- és Kossuth-díjas magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Utazás