hirdetes

A hétre több hidegfrontot is jósolnak, záporokkal, erős széllel

VN

Amilyen jó idő volt április elején, olyannyira van most szomorkás, eső, szeles, hideg időjárás. Rossz hír, hogy a hétre mondanak is még hidegfrontokat, jó hír, hogy már látni azt is, mikor lesz melegebb egy kicsit. Mutatjuk az OMSZ részletes heti időjárás előrejelzést.

Április végi időjárás előrejelzés

Várható időjárás hétfőn

A napos dunántúli tájakon is erősen megnövekszik a gomolyos felhőzet. Az egybefüggőbb csapadékzóna délutánra északkelet felé levonul, mögötte hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként - főként a középső és északi tájakon - kialakulhatnak záporok. Az északkeletire, keletire forduló szelet elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás kedden

Az ország keleti felén, harmadán délutánig kevésbé felhős helyek is előfordulnak, majd estefelé ott is egyre nagyobb területen borul be az ég. A Nyugat-Dunántúl mellett délután, estefelé másutt is egyre több helyen alakul ki eső, zápor, egy-egy zivatar is lehet. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti, keleti szél. A csúcshőmérséklet 10 és 20 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten az enyhébb idő.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

Nagyrészt borult lesz az ég, majd napközben az Alföld déli és keleti felén felszakadozik a felhőzet, és arrafelé néhány órára kisüt a nap. Éjjel sokfelé, napközben egyre inkább a Nyugat-Dunántúlon és az ország északi felén várható eső, zápor, majd estefelé egyre többfelé megszűnik a csapadék. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugati, nyugati szelet kísérik erős, néhol viharos széllökések. A hajnali 5, 12 fokról 7 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten a melegebb idő.

Várható időjárás csütörtökön

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás, elszórtan zápor kialakulhat. A nyugatias szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hidegebb lehet. A csúcshőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, elszórtan zápor előfordulhat. A nyugati, délnyugati többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában 1, 6 fok között várható, de a hidegre hajlamos helyeken hidegebb is lehet. Délutánra 12, 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Várható időjárás szombaton

Gomolyfelhős napos idő valószínű. Néhol zápor kialakulhat. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik. A hajnali 3, 10 fokról délutánra 15, 21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Várható időjárás vasárnap

Nagyrészt derült időre számíthatunk, csapadék nem várható. A délkeleti, déli szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 4, 11, délután 16, 23 fok között valószínű.
 

Forrás: met.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rozgonyi csata

Rozgonyi csata: időpontja: 1312 június 15.  Az egyik oldalon a Kassa városát támogató... Tovább

Hollókői vár

Hollókői vár: A hollókői vár a Cserhát hegyei között, az UNESCO által a Világörökség... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek