hirdetes

Nagyon úgy tűnik, a héten ideér az igazi tavasz

VN

Sosem felejtem el, ahogyan kisgyermekkoromban nagymamám folyton folyvást ezt hajtogatta miközben én tavaszi napfürdőztem: „Bolond egy hónap az április, kabát nélkül sehova sem szabad elindulni”. És milyen igaza van! Szikrázó napsütés és záporok hada váltja egymást, de a bűvös húszas felé csúszik a hőmérő az előjelzések szerint a héten. Épp ideje, hogy így április végére érkezzen egy kis tavasz is, nem igaz? Mutatjuk, mit jósol pontosan az OMSZ a hétre!

Április végi időjárás előrejelzés

Hétfői várható előrejelzés

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több-kevesebb napsütés is várható. Délelőtt még csak kevés helyen valószínű csapadék, majd a déli, délutáni órákban szórványos jelleggel záporok, zivatarok képződhetnek. Az északias szél már nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik, nyugaton egy-egy viharos lökés is előfordulhat. Záporok, zivatarok környezetében is lehetnek viharos erejű széllökések. A csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között várható. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Keddi várható előrejelzés

Az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Összességében több körzetben előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé kísérhetik élénk, időnként erős lökések az északi, északkeleti szelet. A maximum-hőmérséklet 13 és 20 fok között várható.

hirdetes

Szerdai várható előrejelzés

Az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elszórtan kialakulhat záporeső, néhol zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. A hajnali 3, 9 fokról 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtöki várható előrejelzés

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé kísérhetik élénk, néha erős lökések az északkeleti, északi szelet. Hajnalban 1, 7, a délutáni órákban 14, 20 fokot mérhetnek.

hirdetes

Pénteki várható előrejelzés

A gomoly- és fátyolfelhők mellett hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Előfordulhat egy-egy zápor. Az északkeleti, keleti szelet helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban általában 2, 8, a délutáni órákban 15, 20 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Szombati várható előrejelzés

Általában gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Csak egy-egy zápor valószínű. Az északkeleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél helyenként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 2 és 8, a csúcsérték 15 és 21 fok között várható.

Vasárnapi várható előrejelzés

Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel, legfeljebb egy-egy záporral. Többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a délkeleti szél. A hajnali 2, 9 fokról általában 17 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Hírlap

Magyar Hírlap: A Magyar Hírlap egy 1968 óta megjelenő közéleti napilap. A Magyar... Tovább

Kis-Balaton

Elfeledett helyszín, mely nagy része a nagyközönség elől el van zárva, hiszen itt fokozottan... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Szórakozás Utazás