hirdetes

A legszebb arborétumok és vadasparkok a Balatonnál

VN

A Balaton nagy kéksége, és az ehhez társuló különleges hangulata egy szempillantás alatt kicsiket, nagyokat elvarázsol. A hangosan nevető vízi biciklizők kedves zaja, és a lángos illat is nagyon varázslatos, de a közvetlen Balaton partjától ennek ellenére is érdemes néhány lépést hátrálni. A Balatonnál csodás vadasparkok, valamint arborétumok találhatóak, amiket érdemes felfedezni a Balatoni vakációk, nyaralások során.

Legszebb arborétumok Balaton

A Balaton legeslegszebb arborétuma: a Folly Arborétum

Sokan a Balaton édenkertjének szokták nevezni, és nekem akárki, akármit is mond, ennél a helynél nem sok csodásabb dolog található széles e világon. A szőlőtőkék felett hatalmas száz évnél is öregebb mamutfenyők állnak őrt a különleges növények mellett- ezen fenyők árnyékából élvezhetitek a zöld kincsekkel tarkított Balaton látványát. A Folly Arborétum Badacsonyörsön található, viszonylag könnyedén megközelíthető. Van a nagyoknak borozó, és egy gasztronómiai specialitásokat tányérokra varázsoló étterem rész, a kicsiknek pedig toboz alakú kilátó és ökojátszótér. Itt olvashattok egy személyes beszámolót tőlünk a helyről, és a lapozós galériánkban mutatunk képeket is, azok hátha jobban átadják a hely varázsát, amit úgy igazán csak személyesen lehet megtapasztalni. 

hirdetes

A Balaton különös vadasparkja: Koloska-völgy

Ha a Balatonról írunk, vagy mesélünk elő nem fordulhat olyan alkalom, hogy Balatonfüred ne kerülne szóba. Egyszerűen annyira csodás, és különleges a déli part fővárosa, hogy kikerülhetetlen bármiféle látványosságról is írunk cikkek, és nincsen ez máshogyan most sem. Füred mellett található a Koloska-völgy, ami hatalmas sétáknak adhat helyet. Ingyenesen látogatható ez a hely, ahol kicsik és nagyok is testközelből ismerkedhetnek meg az erdő növényei mellett, állati bundába bújt lakóival is. A Vadaspark részen olyan állatok láthatóak, mint a muflon, a dámszarvas, a gímszarvas, az őz, a fogoly, a fürj, a tőkésréce és a fácán. Balatonfüreden vannak kilátók, strandok, izgalmas szobrok, Jókai Mór nyomai, és sorolhatnánk, de pontosan erről itt olvashattok, a cikkben a Koloska-völgyről is van kép!

hirdetes
 

Lapozz, mert a legcsodásabb balatoni arborétumok még hátra vannak! Kicsik és nagyok rajongani fognak értük!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kisföldalatti

Kisföldalatti: Az M1-es metróvonal (Millenniumi Földalatti Vasút vagy a köznyelvben... Tovább

Hortobágyi pásztor viselet

Hortobágyi pásztor viselet: a régi időkben mindennapos viselet volt a nagy magyar Alföldön,... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!