hirdetes

Életünk egyetlen színes plakáton: Budapest legmenőbb ingyenes kiállításán, az ARC kiállításon jártunk

VN

Formabontó, sokat mondó, néha mulattató, megdöbbentő, és mindig-mindig elgondolkodtató. Budapest egyik legmenőbb kiállítása idén újra megnyitotta képzeletbeli kapuit: ilyen a 2021-es ARC plakátkiállítás.

ARC kiállítás 2021 Bikás Park

Szókimondásból itt nincsen hiány: ARC óriásplakát kiállítás

„ARC – a képtelenség és arctalanság ellen!”-jeligével indult meg 2000-ben ez a kedvezményezés, amelynek keretében belül nagyon szókimondó, kreatív plakátokat várnak a szervezők az alkotó kedvűektől. Egy apró kedvezményezés, ami mára igen hatalmassá nőtte ki magát. A kiállításon pedig ezek az izgalmas, szórakoztató, és arcátlanság ellen nagyon is felszólaló, de legfőképpen színesen elgondolkodtató plakátok kerülnek kiállításra, a nagy méretek miatt szabad téren. És a legjobb az egészben, hogy teljesen ingyen megnézheted te is, sőt tudod mit, nézd is meg!

ARC óriásplakát kiállítás 2021- Budapest legmenőbb kiállítása

Az ARC a leglátogatottabb köztéri kiállítás Magyarországon. A kiálítást bárki megtekintheti szeptember 17 és október 17 között, idén a Bikás parkban kaptak helyet a színes művek. Remek művek születtek idén is, a megadott tematika körül, ami idén „Életjel” volt. Tavaly főleg a koronavírus miatti bekuckózás, a „#maradjotthon” volt a fő téma, a koronavírus idén is sok művön megjelent, de érdekes, hogy egy teljesen más szemszögből. Hiába, a hullámok jönnek, mennek. Hasonlítsd össze a galéria segítségével te is a különböző évek munkáit, érdekes a változás!

hirdetes
„Nehéz időkön vagyunk túl – mindenki megélte a veszteséget. Van, aki a munkáját, a megtervezett jövőjét, a vállalkozását veszítette el, van, aki a szomszédját, a barátját, rokonát, de ha csak az ismerősének az ismerősét, már az is több a soknál. És mégsem változott semmi: a gazdagok még gazdagabbak lettek, a szegények még szegényebbek és még többen szegények, a környezetünkre még magasabbról tesznek azok, akiknek vigyáznia kellene rá, a gazdaság még kevésbé emberi, pedig az emberekből él, a pénz pedig még nagyobb úr, mert a hatalmi erők szemrebbenés, együttérzés és részvét nélkül préselték ki, amit csak lehet ebből a tragikus helyzetből. Ami azt jelenti, hogy idén bőven van dolgunk, témánk, és persze plakáthelyünk.”
hirdetes

Ilyen az ide ARC:

A 2020-as ARC kiállítás néhány darabja!

A kedvenceim a tavalyi, azaz 2019-es ARC plakátkiállításról!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Weörös Sándor

Weörös Sándor: a 20. század első felének egyik legkiemelkedőbb író, költő alakja volt,... Tovább

Eötvös Loránd

Eötvös Loránd: Báró vásárosnaményi Eötvös Loránd Ágoston magyar fizikus, politikus,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Magyar történelem Magyarság Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!