hirdetes

Sokatmondó óriásplakátok: ilyen a 2020-as ARC kiállítás

VN

Idén új helyszínen, de változatlanul magas minőségű, kreatív, ötletes alkotásokat tekinthetünk meg az ARC plakátkiállítás keretein belül. A 20. ARC Kiállítás egy hónapon keresztül, október 2-tól november 1-ig az újbudai Bikás parkban megtekinthető éjjel-nappal, ugyanis ki vannak világítva a művek. Mi pedig már meg is néztük őket, és azt is elmondjuk milyen volt.

Arc plakátkiállítás 2020

Mi az az ARC kiállítás?

Soha még csak nem is hallottál a dologról? Semmi baj! Igazából főleg a budapesti fiatalság körében ismert, azt hiszem a dolog, ami elég újkeletű is ráadásul. Azonban szerintem elég szuper ahhoz, hogy te is megismerkedj vele. 2000 óta rendezik meg minden évben. Leginkább a kreativitás szabadságáról szól. Egy plakátkiállítás, amire bárki pályázhat, és amelynek legjobb alkotásait szakértő zsűri választja ki, amik később kiállításra kerülnek, amiket szintén bárki megtekinthet, ráadásul teljesen ingyen. Egy aprócska kezdeményezés mára igen naggyá nőtte ki magát, a leglátogatottabb köztéri kiállítás Magyarországon, mert bizony köztéren van a kiállítás!

ARC kiállítás 2020

Az idei pályázati felhívás mottója a „Hova Tovább?” volt. Egy részlet a felhívásból: „Helló, mizu, mi van veled? Te érted, hogy mi van most? Hogy mi történik velünk és mit érzünk a maszk mögött a globális bizonytalanságban? Tényleg ennyire megváltozott minden? Vagy mi változtunk meg? Szerinted mi legyen? Merre vegyük az irányt? Vissza a múltba, vagy előre a jövőbe? Meneküljünk egy másik bolygóra, vagy változtassuk meg ezt a világot? Messiás kell, megmentő, új intelligencia, vagy találjunk vissza önmagunkhoz? Kifelé meneküljünk, vagy fedezzük fel, mi van legbelül?...Te mibe kapaszkodsz, amikor megfordul körülötted a világ? A vakcinákba, távolságtartásba, lélegeztetőgépekbe, mentőcsomagokba? Vagy a képzelőerődbe, a kreativitásodba? Az ötleteidbe? És ha igen, most van ötleted? Van víziód?”

hirdetes

Ilyen volt az ARC 2020-ban

Őszintén megmondva én nem vagyok veterán ARC-oló, bár már régóta tudok róla, hogy létezik, először tavaly látogattam ki a kiállításra, akkor a globális problémák, főleg a klímaválság, és a nagyhatalmak csatározása volt a fő téma, most pedig természetesen szinte minden a koronavírusról szólt, a pandémiás helyzetről, az otthonmaradós időkről, a maszkos világról, persze volt egy két politikai indíttatású plakát is, és páran voltak, akik az Indexet választották fő témájuknak. Egyben azonban az összes plakát ugyanolyan: sokatmondó. Elter Zsolt Szerelem a korona idején című plakátja lett az első, amit a galériában meg is mutatunk nektek. Maga a kiállítás nem nagy, viszont érdemes rá időt szánni, és meg-meg állni egy egy plakát előtt és elgondolkozni. Van amelyik vicces, és van amelyiken nevetünk, de belül sírni tudnánk, és van amelyik előtt hatalmas koppanás fültanúi lehetünk: „jé tényleg, ez mennyire igaz”! De szavak helyett beszéljenek a képek, mutatunk egy kis ízelítőt az alábbi galériában, persze nem mindent! Valamint alább a tavalyi kedvenceimről is készítettem egy válogatást, hiszen még mindig nagyon aktuálisak. Lapozzátok végig mindkettő galériát, és ha tehetitek menjetek el, az idei helyszín a Bikás park! 

hirdetes

A 2020-as ARC kiállítás néhány darabja!

A kedvenceim a tavalyi, azaz 2019-es ARC plakátkiállításról!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aggteleki karszt

Aggteleki karszt: Világörökségi részünk. Az Aggteleki-karszt Magyarország legészakibb... Tovább

György-nap

György-nap (április 24.):Hazánkban  anno igencsak jelentős ünnepnek számított. György... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!