hirdetes

Mennyibe kerül a Balatonnál nyaralni?

VN

Rengeteget tanultam az inflációról az iskolában, de tized annyit sem, mint amennyit az utóbbi hónapokban. Már nem is érdemes belegondolni, hogy mennyibe kerültek a dolgok a boltokban egy éve, de lassan abba sem, hogy egy hete milyen ár volt kiírva. Most azonban lassan itt az idő, hogy lefoglaljunk a nyaralásainkat. Vajon mennyire fogunk meglepődni, mennyire fog fájni a végösszeg látványa? Fogunk-e jókat nyaralni? Mennyibe kerül a Balatonnál nyaralni?

áremelkedés a Balatonnál 2023
Apropó itt van egy izgalmas kutatás, pont ezzel kapcsolatban. Hogy ki hogyan változtatja meg az utazási szokásait a világpiaci helyzetekre reagálva, és ami a legjobb, hogy nyerhettek is vele, méghozzá 30 ezer forintnyi Vouchert Jamie Oliver budapesti éttermébe. Jól hangzik, nem? KATTINTS ÉS VEGYÉL RÉSZT A JÁTÉKBAN!  

Mennyibe kerül a Balatonnál nyaralni?

Nincs is annál szívfájdítóbb, mint mikor a külföldi nyaraláson Euróval fizetsz, és a régebbi szorzók helyett 400-al kell felszoroznod a végösszeget. Megdrágult külföldön nyaralni, de vélhetően a Balatonnál sem lesz sokkal jobb a helyzet, főleg nem, ha sajtos lángost akarunk enni… „Akár a negyven százalékot is elérheti egyes szálláshelyek drágulása.”-olvastuk a Sokszínű Vidék cikkében. Nem is kell ezen meglepődni, hiszen mindennek folyamatosan megy fel az ára, a balatoni nyaralás költségei nem mehetnek ellenkező irányba. Eddig sem a világ legolcsóbb dolga volt a Balatonon üdülni, és 2023-ban sem lesz ez máshogyan az előrejelzések szerint sajnos.

hirdetes

Érdemes foglalni, a Balatonra?

hirdetes

Az adatok azt mutatják, hogy a megnövekedett árak ellenére is lesznek vendégek. Az eddig beérkező foglalások egészen pontosan szintén 40 százalékos növekedést mutatnak a tavaly időarányosan idáig megtett előfoglalásokhoz képest. Ez nem feltétlenül jelenti azt azonban, hogy ennyivel többen akarnak a magyar tengernél nyaralni, sokkal inkább azt lehet gondolni, hogy ennyivel többen gondolkoznak, illetve cselekszenek előre. Olyan ez, mint amikor valaki azért vesz meg sok doboz alapélelmiszert, mert jövő héten hátha drágább lesz, és inkább most. Jellemző a balatoni szállásadókra is, hogy dinamikus árazással dolgoznak, azaz úgy nőnek az árak, ahogyan a helyek fogynak. Emiatt pedig minél hamarabb foglal valaki, annál olcsóbban megúszhatja! A legfelkapottabb szállástípusok jelenleg az apartmanok, vendégházak, majd a hotelek, a panziókat valahogyan annyira nem kedvelik.

Mennyire lesz drága a Balaton?

„Meglátásom szerint nem lesz egységes változás a szállás árakban idén nyáron a Balaton partján. Egyes kategóriák esetében várhatóan maradnak a tavalyihoz hasonló árak, például a magán és egyéb szálláshelyek körében korántsem biztos, hogy mindenki fog emelni. Sokan egyébként a korábbi években már forint-euró árfolyamhoz kötötték az áraikat, még ha nem is hivatalosan. A szolgáltatóknál valószínűleg készülnek már a különféle számítások, amelyek megmutatják, hol van az a szint, ahol még megtérül a kiadás, és mekkora összeggel érdemes vagy szükséges még emelni az árakat” –  mondta el Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ilona-völgyi vízesés

Ilona-völgyi vízesés: A Magyarországon található 2 vízesés egyike. A Mátrában találjuk... Tovább

Könyves Kálmán

(Könyves) Kálmán: az egyik legismertebb magyar királyról beszélhetünk személyében. Kálmán... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!