hirdetes

Miközben mi várjuk a nyitást, Athénban teljes karantént rendeltek el

VN

Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy minden hónapban várom a bejelentést a szabályokkal kapcsolatban, hátha kinyit valami. De folyamatosan csak hosszabbítanak, persze nem véletlenül. Bár már elkezdődtek az oltások, még csak kevesen kapták meg ahhoz, hogy újra lehessen indítani az életet. Az itthoni helyzetet nem szeretnénk semmihez sem hasonlítani, de a görög kormány három hete óvatos lazítást hajtott végre, most viszont újra szigorítania kell, mert megugrottak a számok.

Athén karantén alatt

Van értelme lazítani?

Nagyon sokan fejezik ki manapság véleményüket a koronavírus miatt hozott intézkedésekkel kapcsolatban. Mi nem szeretnénk senkinek a pártjára állni, teljesen megértjük azokat a fiatalokat, akik a legszebb éveiket siratják, amit most, jobb híján a négy fal között töltenek, és még inkább megértjük azokat, akik a munkájukat, megélhetésüket veszítették el a koronavírus járvány lassítását célzó intézkedések miatt, de megértjük azt is, hogy ezekre a szabályokra szükség van. Mi is szeretnénk a régi életünket vissza, és várjuk a nyitást, de nem bármi áron. Görögország példáján azt láthatjuk, hogy már a kisebb lazítások is nagy bajhoz vezethetnek, ezért nem árt tényleg nagyon óvatosnak lenni. Még egyszer hangsúlyozzuk, hogy nem szeretnénk összehasonlítani Görögországot Magyarországgal, vagy bármilyen párhuzamot vonni a két ország között, csupán érdekes példa, ami ott történt. Na de mi történt ott?

hirdetes

Görögországban nem jött be a lazítás

Lássuk, mi történt Görögországban!  Több helyen is olvasni lehet, hogy Athént gyakorlatilag teljesen karantén alá vonták: „Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök kedden elrendelte Athén térségének teljes karantén alá helyezését az utóbbi hetekben megszaporodott koronavírus megbetegedések miatt.” De mit is jelent ez? Nagyon szigorú korlátozásokat! Gyakorlatilag bezárt minden nem létszükségleti árucikket árusító bolt egészen március végéig, igen a plázák is. Az iskolák átállnak ismét távoktatásra, az összes! Athénban és Szalonikiben három órával meghosszabbították a hétvégére vonatkozó kijárási tilalmat, ez azt jelenti, hogy az új szabályok értelmében szombaton és vasárnap este hat órától reggel ötig az emberek csak különösen indokolt esetben hagyhatják el lakhelyüket.

hirdetes

Görögországban a számok

Görögországban eddig 166 067 ember fertőződött meg koronavírussal, 6017-en hunytak el benne. Az elmúlt időszakban tényleg látható a grafikonon, hogy megugrott az új fertőzöttek száma, tehát indokolt lehet újabb szigorításokat bevezetni, vagy legalább is a lazításokat visszavonni. Szándékosan nem szeretnénk a magyar statisztikákkal összehasonlítani, hiszen mint már írtuk, nem ez a célunk, csupán fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a szabályok nem véletlenül vannak.  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Baranya megye

Baranya megye országunk déli, dél-nyugati csücskében található. Délről Horvátország... Tovább

Karinthy-gyűrű

Karinthy-gyűrű: kitünetésfajta, melyet évente ítélnek oda az arra érdemes művészeknek. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Külföld