hirdetes

Atlétikai vb maraton: a hétvégén megmutathatjuk Budapestet az egész világnak

VN

A hétvégi maratoni versenyek révén az egész világ láthatja majd Budapest szépségeit az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója szerint. Szerintünk is csodás helyen vezet az út. Többek között a frissen felújított, az alig pár hete átadott Széchenyi Lánchídon is átfutnak a versenyzők. Itt az ideje, hogy az egész sportvilág megtudja, milyen szép is hazánk fővárosa! 

Atlétikai vb maraton útvonal Budapest
"A vb két talán legfontosabb napja következik, hiszen szombaton és vasárnap rendezzük a női és férfi maratont, ami alkalom arra, hogy megmutassuk az egész világnak a magyar fővárost" - mondta Németh Balázs pénteken az M1 aktuális csatornának. "Úgy jelöltük ki az útvonalat, hogy a főváros legszebb részein vezessen, a Hősök terén lesz a rajt és a cél, a résztvevők lefutnak az Andrássy úton a Duna-partig, majd következik az Akadémia előtti tér, a Lánchíd, az Alagút, az Attila út, aztán vissza a Várkert bazár előtt, majd megint Lánchíd és Andrássy út. Ez egy 10 kilométeres kör, amelyet négyszer teljesítenek a futók a 2195 méteres felvezető szakasz után."

Íme az atlétikai vb maraton pontos útvonala

Atlétikai vb maraton útvonal

Igen, lesznek útlezárások is...

Szerintem egyszer kibírjuk! Németh Balázs kifejtette, a maraton lebonyolítása némi kényelmetlenséggel jár, lesznek útlezárások, de ez az ára annak, hogy "megmutassuk magunkat a világnak". Szombat hajnali 4 órától várhatóan 11 óráig, vasárnap hajnali 4 órától várhatóan 12.30-ig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén, a Dózsa György úton, az Andrássy út-József Attila utca-Lánchíd-Alagút-Attila út útvonalon; a verseny idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni - írták. Hozzátették: az egyszerűbb eljutáshoz a metrók igénybevételét ajánlják. Az Andrássy úton egész hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani, a versenyek délelőttjén a teljes Andrássy út, míg délután és este az Oktogon és a Hősök tere közötti szakaszt zárják le - tudatta a BKK. Figyelmeztettek arra is, hogy vasárnap este 20 órától bontási munkák miatt újra lezárják a Dózsa György utat a Hősök terénél. Kitértek továbbá arra, hogy augusztus 25-én, péntektől vasárnap estig a Terézvárosi Fesztivál miatt a Podmaniczky utca Izabella utca és Szinnyei Merse utca közötti szakaszát is lezárják. Az érintett járatok, a forgalmi változások részletei megtalálhatók a BKK honlapján és a BudapestGO applikációban.

hirdetes
   

hirdetes

Te is futhatsz az úvonalon! Hogyan?

A rajt reggel 7 órakor lesz mindkét napon magyar futókkal, továbbá szurkolói pontokat alakítanak ki, a Hősök terén koncertekre kerül sor, és az Akadémia előtti téren, valamint a Várkert bazárnál is lesznek programok, zene és meglepetések. "Mivel 9 és 10 óra között beérnek a futók, még nem lesz nagyon meleg" - emelte ki. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője közölte, egy komplex mentési terv alapján biztosítják a rendezvény minden elemét."Kinn lesznek a mentőautók, a gyalogos elsősegélynyújtók, a speciális ellátóhelyek és ambulanciák. Mindenkit arra kérünk, hogy igyon sok folyadékot, és védje a fejét a közvetlen napsugárzástól, a Hősök futásán pedig csak akkor induljon el, ha egészséges és felkészült rá" - utalt a vasárnapi eseményre, melynek során bárki futhat közvetlenül a maraton után, pontosan ugyanazon az útvonalon, amelyen a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vízkereszt

Vízkereszt: Január 6-án van a napja, mely még mindig a téli népszokások közé sorolandó.... Tovább

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény: Hungarikum. A szegedi fűszerpaprikát anno Szeged környékén a... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Sport Szórakozás