hirdetes

2018 Augusztus 20.

Pi

Idén is eljött lassan Augusztus 20-a ünnepe, mikor is az Államalapításunkra emlékezünk. Nézzük, hogy idén mivel várják az ünnepelni vágyókat országszerte!

Ilyen lesz az idei augusztus 20

Budapest:

Augusztus 18-20.

Koncertek a Várkert színpadon

A Várkert színpadon koncerteket tartanak már 18-tól. fellép majd a Lóci játszik, a Mörk, a Jetlag, Antonia Vai, NB, Tom Stormy Trio feat Petrovna. 19-án a színpadon lesz az Anna and the Barbies, a Soulwave és az Alma zenekar koncertje.20-án Palya Bea, Ferenczi György és a Rackajam, a Bagossy Brothers Company és az Emelet zenéit élvezheti majd a nagyérdemű.

Természetesen a Várban is folynak már az előkészületek. Augusztus 17-20. között a Budavári Palotában rendezik meg a Mesterségek Ünnepét. Több mint ezer kézműves mester jön el, A 2018-as év kiemelt témája pedig a szövés és a fonás lesznek.

A könnyű zenei és a rock szerelmeseinek sem kell csalódniuk, mivel augusztus 19-án este 7-től a Tankcsapda ad koncertet a Szent Gellért téren, de fellép a Zanzibár és az AWS is.

Augusztus 20-án –szokásos módon- fél kilenctől vonják fel a magyar lobogót a Kossuth téren, és itt tartják a hagyományos tisztavatást.

Augusztus 20.

Megszokhattuk már, hogy légi- és víziparádé is van ezen a napon a Dunán. A Duna Országház előtti szakaszán fél tíztől nézhetitek majd meg a látványos bemutatót az érdeklődők.

Az Országházban is megtartják az idei év második nyílt napját, a Parlament déltől este hétig várja majd azokat, akik szívesen megnéznék a magyar koronát.

hirdetes

Az utolsó előtti hagyományos programnak számít a Körmenet, mely a hagyományoknak megfelelően délután 5-kor indul a Szent István Bazilika elől.

Természetesen nem maradhat el a hagyományos tűzijáték sem. Pontosan 21 órakor kezdődik az idei fél órás műsor, mely során idén több, mint 21 ezer effektet lőnek majd fel. A szervezők szerint a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszról, valamint a Margit hídról lehet majd a legjobban látni a produkciót. A tűzijátékban megjelennek majd a nemzeti színek és az arany, a zenei aláfestést pedig Szarka Tamás egyik műve adja majd.

 

Ilyen lesz az idei augusztus 20

Augusztus 17-20.

Szeged: Rapkartfeszt, Szegedi Sörünnep

Szegeden, a Huszár Mátyás rakparton kézműves söröket, street food ételeket és csodaszép tűzijátékot ígérnek a szervezők.

 

Íme a részletes program:

2018. augusztus 17. PÉNTEK

18:00 Warm Up: JackDanimalZ (live)

20:00 Sena (live)

22:00 Rakpartfeszt Utcabál: Docpiano Band (live)

 

2018. augusztus 18. SZOMBAT

 

17:00 Warm Up: Peter & Pan (live)

20:00 Gypo Circus (live)22:00 Rakpartfeszt Utcabál: Radio Active (live)

 

2018. augusztus 19. VASÁRNAP

 

17:00 Warm Up: Suncity Brass Band (live)

20:00 Tom White and the Mad Circus feat. Vastag Tamás (live)

22:00 Rakpartfeszt Utcabál: Party Art’s OK (live)

 

hirdetes

2018. augusztus 20. HÉTFŐ

 

17:00 Warm Up: Huckleberry Guys (live)

20:00 New Level Empire (live)

21:00 Államalapítás Ünnepe 2018: Tűzijáték

22:00 Rakpartfeszt Utcabál: Útközband (live)

Ilyen lesz az idei augusztus 20

Pécs

Augusztus 17-20.

A Szent István téren délután 4-kor kezdődik az ünnepi műsor. A látogatók találkozhatnak majd Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, de fellép Sebestény Márta népdalénekes, Tolcsvay László zeneszerző, énekes, valamint a Misina Néptáncegyüttes is.

Este fél kilenctől a Hot Jazz Band koncertezik Pécs legnagyobb terén.
 

Debreceni Virágkarnevál

Az ország második legnagyobb városában is megadják az ünneplés módját. A Nagyerdei Parkban újra eljön a Food Truck Show, és megnyílik a Cseh Sörkert, de a gyerekekre is gondoltak, mivel vmegrendezik a Galiba Gyerekfesztivált.

De természetesen nem maradhat el idén sem a Virágkarnevál. Augusztus 20-án reggel 7 és délután 1 között tartják a Karneváli felvonulást, kerékpárosokkal, old timerekkel, művészeti csoportokkal, és persze a virágkocsikkal.

Este 10-től az Egyetem téren tűzijáték és utcabál lesz Kökény Attilával.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára: alapítása gróf Teleki József, az MTA első elnöke... Tovább

Magyar kutyák

Magyar kutyák: alapvetően 9 tisztán magyar kutyafajtát ismernek el világszerte: Drótszőrű... Tovább

Tovább a lexikonra