hirdetes

Marad velünk a kánikula augusztus utolsó hetében is!

VN

Marad velünk a kánikula augusztus utolsó hetében is- legalább is ez olvasható ki az előrejelzések alapján. Talán a hét vége felé csökken kicsit a hőmérséklet…. Mit jósol pontosan az Országos Meteorológiai Intézet? Mutatjuk! 

Augusztus végi kánikula

Várható időjárás hétfőn

Túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő képződhet. Csapadék nem lesz. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, csak a Tiszántúlon lehet időnként élénk széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 fok között valószínű. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás kedden

Sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék nem valószínű, de egy-egy futó zápor kialakulhat. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul.

Várható időjárás szerdán

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Nagyobb eséllyel az északi megyékben alakulhat ki zápor, zivatar, másutt csak néhol lehet csapadék. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. Hajnalra általában 18 és 22 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal hűvösebb, vízpartokon, nagyobb városokban kissé enyhébb is lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul.

hirdetes

Várható időjárás csütörtökön

A napos időt gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg. Helyenként zápor, zivatar előfordulhat. A szél csak zivatar környezetében erősödhet meg. A hajnali 15, 23 fokról délutánra 28 és 35 fok közé melegszik fel a levegő.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

A napos időt fátyolfelhők és helyenként intenzívebbé váló gomolyfelhő-képződés zavarhatja. Szórványos jelleggel zápor, zivatar előfordulhat. A délies irányú szél helyenként megélénkülhet, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 17, 24, délután 28, 36 fokot mérhetünk.

Várható időjárás szombaton

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A nagyrészt még délies irányú szél megélénkülhet, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hajnali 17, 22 fokról délutánra 28, 36 fok közé melegszik fel a levegő.

Várható időjárás vasárnap

Közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Az előző napokhoz képest megnövekszik a csapadékhajlam, így akár többfelé lehet eső, zápor, zivatar. Nagyobb eséllyel a nap második felében. A szél északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödhet. A minimum-hőmérséklet 17 és 23, a maximum-hőmérséklet 26 és 35 fok között valószínű.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balaton-felvidéki tanúhegyek

Balaton-felvidéki tanúhegyek: a tanúhegyek Badacsonytól a Somlóig érnek. Történetük 260... Tovább

Szabolcsi alma

Szabolcsi alma: messzi földön híres a szabolcsi alma. A „szabolcsi" eredet... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarság