hirdetes

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

SZ.F.

Amíg Magyarországon szinte megállás nélkül esett az eső, addig máshol havazásra kellett felkészülni, Ausztriában a hét eleje óta nagy mennyiségű hó hullott!

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

A szeptemberi havazás hétfőn kezdődött, és még szerdán is folytatódott Ausztria magasabban fekvő területein. Sok helyen 10-20 centiméterrel gyarapodott a hóréteg, páran fogták a síléceket is kihasználták a lehetőséget.

 

Az ebben a hónapban történő havazás annyira nem meglepő az Alpok vidékén, viszont idén sokkal nagyobb mennyiség hullott, mint eddig. Sok helyen már 1300 méter alá csökkent a hóhatár. A Salzburgot Karintiával összekötő Grosslockner hegyvidéki utat csütörtök reggel le is kellett zárni a hatalmas hómennyiség és a hófúvások miatt.

hirdetes

 

A gyorsan és hirtelen jött havazás azonban nem lesz hosszú életű, szombaton és vasárnap már visszatér az őszies idő, jövő hét elején emelkedni fog a hőmérséklet is, és nagy mennyiségű csapadékra sem lehet számítani. Szóval, ha síelni szeretnétek, akkor azt javaslom, várjatok még egy kicsit! A következő oldalon elmondom, milyen lesz az időjárás Magyarországon a közeljövőben!

 

Nagyon korán érkezett a havazás, nézzük, mire számíthatunk!

Magyarországon őszies időjárásra számíthatunk a következő héten, szerencsére csapadékra nem igazán kell számítanunk, ellenben többfelé megnövekedhet majd a felhőzet.

hirdetes

 

Több-kevesebb napsütés fogja vidámabbá tenni a szürke hétköznapokat, a levegő hőmérséklete is növekedni fog, a következő két hétben 20 Celsius fok körül alakul majd a hőmérséklet.

 

Az éjszakák hűvösebbek lesznek, a hőmérő higanyszála 10 Celsius fok körül fog mozogni, szeptember utolsó hétvégéjén viszont igazi kirándulóidőre számíthatunk, sok-sok napsütéssel, 20-25 Celsius fok körüli hőmérséklettel.

 

Forrás: Fotók forrása: sielok.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szabadságszobor

Szabadságszobor: A Gellért-hegyi Szabadság-szobor Budapest egyik jelképe, felemelt kezében... Tovább

Nobel-díj

Nobel-díj: 13 magyar. A Nobel-díjat a svéd kémikus és feltaláló Alfred Nobel alapította.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek