hirdetes

Így rövidítheted le a csekkolást és a poggyászfeladást a reptéren! – Végre a Budapest Airport-on is van automata!

ZH

Sok külföldi reptérhez hasonlóan végre Magyarországra is elérkezett ez az automatizált újdonság, ami sokban megkönnyíti az utazók életét, és még kényelmesebbé teszi az utazásunkat!

Ferihegy automata

Így nem kell órákat sorban állnod a reptéren!


Az elmúlt hetekben mindenhol szinte csak azt lehetett olvasni, hogy teljes káosz van a reptereken, ugyanis a Korona vírusos pandémiás időszak után, a megnövekedett utasforgalomhoz képest túl kevés a reptéri alkalmazott. Mindenki több órás várakozásról, igen hosszú sorokról, járattörlésekről és késéssel induló gépekről beszél, mivel sem a repterek, sem a légitársaságok nem tudtak olyan gyorsan alkalmazkodni a járvány utáni megnövekedett utasforgalomhoz és nem csak Magyarországon, de egész Európában munkaerőhiány van a reptereken, ami akadályozza a földi kiszolgálást. A legjobb, ha mindig úgy számolunk, hogy rövid távú járatok esetén kettő, de tengerentúli járatok esetén három órával előbb kint legyünk a reptéren, a gép indulásához mérten, viszont most ezt az időt könnyen lerövidíthetjük, ugyanis végre a Budapest Airportra is elérkezett az automatizált poggyászfeladás!

Önkiszolgáló poggyászfeladás a Budapest Airporton


Az előbb említett kígyózó sorokat könnyen kikerülheted, hogy ha a hagyományos csekkolás és poggyászfeladás helyett inkább az önkiszolgáló automatizált poggyászfeladó rendszert választod! Az üzemelés óta, egyre több légitársaság csatlakozik a rendszerhez a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is, így jelenleg ha Wizz Airrel, Air France-al, KLM-el, Aegean-el vagy Norwegian-al fogsz utazni, akkor Te is kiélvezheted az önkiszollgáló poggyászfeladó rendszer előnyeit, de hamarosan a többi légitársaság utasai is használhatják az automatákat. 

hirdetes


Ezeket az önkiszolgáló automatákat az A2 Terminál utasfelvételi csarnokában találhatod meg, illetve az indulószinten is van egy pult a bejárattal szemben és a 2B Terminálban is a bejárattal szemben találod az automatákat.


Hogyan működik az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszer?


A poggyászcímkédet ezeknél az automatáknál fogod tudni kinyomtatni, a tagomat pultoknál, majd a bagomat automatáknál kell intézni a csomagfeladást. Mindkét rendszer használata nagyon egyszerű, nem kell megijedni a használatuktól! Olvasd be a beszállókártyádat a tagomatnál, válaszolni kell pár egyszerű biztonsági kérdésre, majd kinyomtatja a poggyászcímkénket, amiről a csomagazonosító vonalkódot fel kell ragasztanunk a bőröndre!


Az automata rendszereknél természetesen ugyanúgy érvényesek a csomagfeladási szabályok, amiket itt is be kell tartanod, például itt is ügyelned kell a csomagod súlyára és továbbra sem tehetsz veszélyes tárgyat a csomagba!

hirdetes


Ha ezzel megvagy, akkor menj át a bagomat automatához, ahol be kell olvasnod a poggyászcímkét és a beszállókártyát, és már teheted is a futószalagra a bőröndöt! 


Kész is vagy! 


Természetesen reptéri alkalmazottak segítségét is kérhetjük, hogyha valamiben elakadnánk, de az automaták használata tényleg nagyon egyszerű és rengeteg időt spórolhatunk meg velük!

Mikor használjuk a poggyászfeladó automatát?


Hogyha már Te is véget vetnél a több órás várakozásoknak, akkor igazából bármikor használhatod az automatát, így elkerülheted a sorban állást! A Budapesti reptéren a legforgalmasabb időszakok egy nap a kora reggeli órákban, dél környékén és a késő esti órákban vannak, ilyenkor mindenképp érdemes inkább az automatákat választani, amivel nem csak a saját, de a reptéri dolgozók dolgát is megkönnyítjük!

Ha pedig még több időtspórolnál, akkor a poggyászcímkédet már előre is kinyomtathatod, ugyanis a Kálvin téren is találhatsz egy tagomat automatát, így az utazás napján már csak a csomagfeladást kell elintézned egy bagomat automatánál!


Viszlát 2-3 órás reptéri várakozás!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hortobágyi Nemzeti Park

Hortobágyi Nemzeti Park: A Nemzeti Park, mely egyszerre szerepel az UNESCO listáján Természeti... Tovább

Szabadság Szobor

Szabadság Szobor: Főváros egyik jelképe. A Gellért-hegyi Szabadság-szobor Budapest és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Utazás
X
Kövess minket facebookon!