notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Autósok életét befolyásoló komoly változások

hirdetes

Fontos szabályok változnak!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Komoly változásokat eszközölt a kormány, ami nagyrészt az autósokat érinti. Figyeljen oda Ön is, hiszen ez tényleg mindenkit érint!

Változások az autósokkal kapcsolatban

 

A kormány a saját oldalán jelentette be, hogy több, eddig megszokott szabályt változtat meg, már ami az autósokat érinti.  Nézzük most ezeket a szabályváltozásokat részletesebben!

 

Eddig nem így volt, de mostantól az a szabály lesz érvényes, hogy a jogosítvány csak addig lesz érvényes személyazonosító eszköz, amíg a rajta lévő érvényességi idő tart.Ez maximum ugye 10 évet jelent. A 65 évet betöltött személyek esetén ez a határidő lejárta után is így lesz. 

 

A műszaki vizsga szabálya is változik. Mostantól a vizsgabiztosoknak vizsgálniuk kell az összeférhetetlenséget is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy maga a biztos nem vizsgáztathat le olyan gépjárművet, amely vagy a saját, vagy hozzátartozójának a tulajdonában, vagy az üzemeltetésében van. 

hirdetes

 

Eddig ha komoly hibát észleltek az autón, akkor ugye nem mehetett át a műszaki vizsgán és pont. Mostantól ez a kitétel is megszűnik, illetve annyival változik, hogy kettő hónappal meghosszabítható az érvényesség, olyan kitétellel, hogy az autó csak a szerelőig közlekedhet utána.

 

 

 

Eddig ugye nem lehetett bírságolni, csak az autó üzembentartóját, ha a gépkocsin komoly hiányosságot tapasztaltak. Mostantól ez a szabály is változik, hiszen ilyen esetben a sofőrnek a büntetés 20 százalékát kell majd állnia. Erre tudunk konkrét példát is mondani.

Amennyiben például a gumiabroncs, a fék vagy a kormány szenved komoly hiányosságban akkor a bírság személyautónál 40 ezer, míg teherkocsinál 10 ezer forint. Ez a többi forgalomban közlekedő veszélyeztetését jelenti. Ha ezen hiányosságok  már meghaladják a komoly kategóriát és már a veszélyes osztályozásba esnek, akkor a bírság 100, illetve 400 ezer forint is lehet. E tételeknek a  20 százaléka terheli a sofőrt a jövőben

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
176 865
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
176 865
Közösség

Szótár

Várhegy

Várhegy: Budapest egyik legnépszerűbb látványossága, sok sok idegenforgalmi csábítással. A... Tovább

Szabó István

Szabó István a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Oscar- és Kossuth-díjas magyar... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 166

Átlagos értékelés: 4.8