notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Autósok életét befolyásoló komoly változások

hirdetes

Fontos szabályok változnak!

Komoly változásokat eszközölt a kormány, ami nagyrészt az autósokat érinti. Figyeljen oda Ön is, hiszen ez tényleg mindenkit érint!

Változások az autósokkal kapcsolatban

 

A kormány a saját oldalán jelentette be, hogy több, eddig megszokott szabályt változtat meg, már ami az autósokat érinti.  Nézzük most ezeket a szabályváltozásokat részletesebben!

 

Eddig nem így volt, de mostantól az a szabály lesz érvényes, hogy a jogosítvány csak addig lesz érvényes személyazonosító eszköz, amíg a rajta lévő érvényességi idő tart.Ez maximum ugye 10 évet jelent. A 65 évet betöltött személyek esetén ez a határidő lejárta után is így lesz. 

 

A műszaki vizsga szabálya is változik. Mostantól a vizsgabiztosoknak vizsgálniuk kell az összeférhetetlenséget is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy maga a biztos nem vizsgáztathat le olyan gépjárművet, amely vagy a saját, vagy hozzátartozójának a tulajdonában, vagy az üzemeltetésében van. 

hirdetes

 

Eddig ha komoly hibát észleltek az autón, akkor ugye nem mehetett át a műszaki vizsgán és pont. Mostantól ez a kitétel is megszűnik, illetve annyival változik, hogy kettő hónappal meghosszabítható az érvényesség, olyan kitétellel, hogy az autó csak a szerelőig közlekedhet utána.

 

 

 

Eddig ugye nem lehetett bírságolni, csak az autó üzembentartóját, ha a gépkocsin komoly hiányosságot tapasztaltak. Mostantól ez a szabály is változik, hiszen ilyen esetben a sofőrnek a büntetés 20 százalékát kell majd állnia. Erre tudunk konkrét példát is mondani.

hirdetes

Amennyiben például a gumiabroncs, a fék vagy a kormány szenved komoly hiányosságban akkor a bírság személyautónál 40 ezer, míg teherkocsinál 10 ezer forint. Ez a többi forgalomban közlekedő veszélyeztetését jelenti. Ha ezen hiányosságok  már meghaladják a komoly kategóriát és már a veszélyes osztályozásba esnek, akkor a bírság 100, illetve 400 ezer forint is lehet. E tételeknek a  20 százaléka terheli a sofőrt a jövőben

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
95 691
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 118 982
Közösség

Szótár

Normafa

Normafa: a fővárosiak egyik kedvenc kirándulóhelye. A Normafa, eredetileg Viharbükk kedvelt... Tovább

Darnyi Tamás

Darnyi Tamás: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Darnyi Tamás az egyik közülük.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 166

Átlagos értékelés: 4.8