hirdetes

Bizony, mi ilyen járgányokkal utaztunk annó - A ,,papírjaguár" és a '70-es évek

SzT
A Trabant 601 - A  '70-es évek autói Magyarországon

A kép forrása: Fortepan / Faragó György

Polski Fiat 126p: A „Kispolszki”

A „Kispolszki” néven is ismert Polski Fiat 126p az 1970-es években vált népszerűvé Magyarországon. Ez az aprócska autó olasz tervezésének köszönhetően stílusos volt, ugyanakkor a kelet-európai piac igényeinek megfelelően készült. Sokan emlékezhetünk arra, hogy milyen volt az első alkalom, amikor beültünk egy „Kispolszkiba”, és milyen szűkös volt a hely, de mégis mennyire élveztük az utazást.

Moszkvics: A megbízhatóság szimbóluma

A Moszkvics az 1970-es években a megbízhatóság szimbóluma volt. Bár nem volt olyan divatos, mint a Lada, és nem volt olyan különleges, mint a Trabant, de aki Moszkviccsal rendelkezett, az biztos lehetett benne, hogy autója hosszú távon is kiszolgálja. A masszív felépítés és a strapabíró motor miatt sokan választották ezt a típust, különösen a vidéki területeken.

hirdetes

Skoda: A csehszlovák csoda

A Skoda 100-as és 120-as modellek a csehszlovák ipar büszkeségei voltak. Emlékeztek még a Skoda jellegzetes hangjára és a hátsókerék-meghajtására? A Skoda autók praktikusak voltak és megbízhatóak, így sok magyar család szívéhez nőttek.

Az autós találkozók és autós kalandok az 1970-es években

Az autós találkozók is az 1970-es évek különleges emlékei közé tartoznak. Ki ne emlékezne azokra a hétvégékre, amikor családok és barátok összegyűltek egy-egy nagyobb parkolóban vagy vidéki úton, hogy megmutassák autóikat és beszélgessenek az aktuális autós hírekről? A közösségi élet fontos része volt ez, ahol a gyerekek szaladgáltak, míg a felnőttek a motorháztetők fölött cseréltek tapasztalatokat.

hirdetes

Az 1970-es évek autói Magyarországon nemcsak közlekedési eszközök voltak, hanem a családi élet szerves részei, és számtalan emlék kötődik hozzájuk. Akár egy Trabant, egy Lada, egy Wartburg vagy egy Kispolszki parkolt az udvaron, mindegyik autó egyedi történeteket és élményeket rejt magában. Ezek a nosztalgikus emlékek és történetek teszik színessé életünket, és emlékeztetnek minket nap mint nap arra, hogy honnan hová jutottunk. Ki emlékszik még arra, amikor először ült be a család új autójába, és milyen érzés volt végighajtani az országutakon? Ezeket a történeteket semmiképp ne tartsd magadban!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dunai cipők

Dunai cipők: Budapest egyik legnagyobb nevezetessége, háborús emlékmű. A Cipők a Duna-parton... Tovább

Mátyás-templom

Mátyás-templom: 1255-ben nyitotta meg a kapuit a budai oldal legszebb temploma, melynek az elmúlt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyar történelem Magyarország Retró
X
Kövess minket facebookon!