hirdetes

Az elmúlt hét itthoni hírei

Oláh Tamás

Az elmúlt héten is rengeteg dolog történt az országban. Akiknek fontos, hogy mindig értesüljenek az újdonságokról és aki kíváncsi, hogy mi történik az országban, jó helyen jár. Mai cikkünkben a múlthét legérdekesebb híreit foglaljuk össze.

A hét hírei

Felszámolták az embercsempész hálózatot

Nemzetközi embercsempész-hálózatot sikerült felszámolni a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Illegális Migráció Elleni Osztályának - nyilatkozta az NNI a rendőrség honlapján. A lengyel, líbiai, tunéziai és szír állampolgárokból összeverbuválódott bűnszervezet 2014-ben fejenként 500 és 1000 euró közötti díjért csempészett főleg arab és afrikai országokból érkező illegális bevándorlókat Szerbián át Magyarországra, hogy tőlünk Nyugat-Európába vigyék őket.

A szervezet összes tagja ellen a magyar rendőrség mellett az osztrák és német hatóságok is bűnügyi eljárást folytattak, ítélet is külföldön született meg. A KR NNI nyomozói beazonosították azt a férfit is, aki a biztonsági határzárral akkor még nem védett szerb-magyar határon segítette át a migránsokat. A tunéziai állampolgárral szemben nemzetközi és európai elfogató parancsot bocsátottak ki. Kiderült, hogy a körözött férfit időközben Olaszországban más általa elkövetett bűncselekmények miatt elítélték és büntetését egy pármai börtönben ülte le.

hirdetes

18 korházból irányítják a betegeket a COVID-Centrumokba

hirdetes

Országszerte 18 kórházból irányítják át az orvosokat és az ápolókat a fővárosi Covid-centrumokba, a Dél-pesti Centrum Kórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe és a Szent János Kórházba, értesült az egyik csatorna híradója.

Nemrég Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt nyilatkozta, hogy a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház életét megnehezíti a dolgozók átcsoportosítása, a szakdolgozók átirányításával szerinte "kivéreztetik" a XIV. kerületi kórházat. Az Emmi a csatornának cáfolta, hogy a működőképesség szélére sodródott volna az intézmény.

„Nem igaz, hogy bármelyik kórház, amelyekből szakembereket vezényeltek volna át a működőképessége határára jutott volna, vagy műtétek maradnának el. A betegek ellátása minden intézményben, így az Uzsoki Utcai Kórházban is biztosított” – nyilatkozott a tárca.

A minisztérium szintén tudatta, hogy az egészségügyi személyzet átirányítása rendszerszintű kijelölési rendben történik, hogy továbbra is el tudják végezni alapfeladataikat. Közlésük szerint az átirányítás menete a járvány szintjével azonos mértékben történik, tehát azokból a kórházakból csoportosítanak át orvosokat és szakápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Szabadtéri Játékok

Szegedi Szabadtéri Játékok: 1930-ban kezdte meg a „működését” Magyarország... Tovább

Budapesti Fűvészkert

Budapesti Fűvészkert: A budapesti Füvészkert Magyarország első botanikus kertje, mely... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország