hirdetes

Újabb díjnyertes magyar szálloda – Kiosztották a Heritage Hotels of Europe díjait

ZH

A Heritage Hotels of Europe gáláját idén már harmadik alkalommal rendezték meg, és egy magyar szálloda ismét díjat zsebelhetett be a neves versenyen. Nézd meg ki lett az „Év vendéglátója” 2022-ben a Heritage Hotels of Europe versenyén!

magyar szálloda nyert díjat

Magyar szálloda is díjat nyert

A Heritage Hotels of Europe díjátadója 2022-ben már harmadik alkalommal került megrendezésre, amelyet idén Röjtökmuzsajon rendeztek meg, Nyugat-Magyarországon, Sopronhoz közel. A vendéglátó szálloda, a Szidónia Kastélyszálloda fogadótermeiben várták a gálára meghívott vendégeket, akik szemtanúi lehettek a neves eseménynek. De a szálloda nevét nem csak ezért kell megemlítenünk, hiszen idén ő vihette el az „Év Vendéglátója” díjat.

A gálát egyébként két évre kényszer szünetre küldte a Covid-19 világjárvány, így a résztvevők még izgatottabban várták az eredményeket. Az ünnepségen számos történelmi szálloda tulajdonosa vett részt az utazással és életmóddal foglalkozó újságírók mellett, valamint több képviselő is növelte a színvonalat jelenlétével az utazási ágazatból Európa különböző tájairól.

A Heritage Hotels of Europe verseny célja

A hoteleket osztályozó verseny célja, hogy a legkiválóbb történelmi szállodákat elismerésben részesítsék, de azokat a személyeket is jutalmazzák, akik új életet lehelnek a régi falak közé. A jelölteket a nyilvánosság határozza meg Európa szerte, de egy tapasztalt, hét fős zsűri hozza meg az eredményeket a következő szempontok alapján: Wellness, Gasztronómia, Dizájn, Vendéglátás, Kultúra, Romantika, és az Év Házigazdája. Lássuk is kik lettek a nyertesek a különböző kategóriákban!

hirdetes

A Heritage Hotels of Europe díjazottjai

2022-ben az „Örökség és kultúra” díjat Ausztria vitte el, a salzburgi Hotel Schloss Leopoldskronnal, hiszen a kastélyszálló ideális a kultúra sokrétű befogadására. A száálodában és a gyönyörű kastélyparkban egyaránt rengeteg koncertet és színházi előadást rendeznek, a szálló saját műgyűjteménnyel rendelkezik, és több kiállítást is rendeznek az év minden szakában.

A gasztronómiai díjat is szintén az osztrákok nyerték. A tiroli szálloda, a Strasserwirt kastély egyszer már 2018-ban is megszerezte ennek a kategóriának a díját, amin nem is csodálkozunk, hiszen a szezonális és regionális termékekre épülő, könnyű, kreatív ínyenc konyha idén is elnyerte a zsűri tetszését.

A wellness kategóriát a Grandhotel Praha vitte el, sorozatban már harmadszorra. A dizájn kategóriát pedig a szlovákiai Trencsénban működő Hotel Elizabeth, amely lenyűgözően mutatja be a hagyományosság és a korszerűség ötvöződését.

hirdetes

Vendéglátás kategóriában a németországi idilli Ruhpolding községben található Alpenhotel Wittelsbach szálloda nyerte, amely már 1888 óta családi tulajdonban van. Pont ez volt az egyik tényező, ami miatt nyerhetett, hiszen az Eismann család és a csapatuk rendkívüli minőségi vendéglátást alakítottak ki, akik nagy odaadással gondoskodnak minden szállóvendéggel.

A romantika kategóriáját egy nevéről franciának hihető szálloda, a Hotel Château Bela nyerte el, amely a szlovákiai Bela községben található. Rózsakertje és a szálló berendezése mind romantikus hangulatot gerjesztenek, így a vendégek felejthetetlen romantikus élményben részesülnek. 

Végül pedig ne felejtsük el megemlíteni a gála házigazdáját, a Szidónia Kastélyszállót, amely szintén bezsebelhetett újra egy díjat. Az előző évben ő nyerte el a vendéglátás díját, azonban idén ő nyerte el az Év vendéglátója díjat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Komárom-Esztergom megye

Komárom-Esztergom megye Magyarország északnyugati részén található. Északról a Duna illetve... Tovább

Szigligeti vár

Szigligeti vár: A vár csodálatos környezetben, a Balaton-felvidéken, Szigliget falu mellett, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld
X
Kövess minket facebookon!