hirdetes

Az ikonikus Drechsler-palota rangos építészeti díjat nyert

ZH

A Drechsler-palota felújítása és modern üvegteteje nemcsak Budapest építészeti örökségét gazdagítja, hanem nemzetközi elismerést is kiváltott.

Drechsler-palota

A csodálatos Drechsler-palota, amiről azt hittük elenyészi a múlt


A Drechsler-palota felújítása és modern üvegteteje nemcsak Budapest építészeti örökségét gazdagítja, hanem nemzetközi elismerést is kiváltott. Az épület újjászületése bizonyítja, hogy a múlt és a jelen harmóniája lenyűgöző eredményeket hozhat.


A Bánáti + Hartvig Építész Iroda munkája révén a Drechsler-palota kortárs üvegteteje közönségdíjat nyert az Architizer nemzetközi építészeti versenyén.


Az idei A+Awards pályázaton százhuszonhat kategóriában osztottak díjakat. Az Andrássy úti palota rekonstrukciója a +Glass kategóriában nyerte el a közönség tetszését, amely az innovatív üvegfelhasználást díjazza.


hirdetes

A Drechsler-palota újjászületése 

Budapest egyik emblematikus épülete, a 19. századi Lechner Ödön által tervezett Drechsler-palota közel húsz évig kihasználatlanul állt. Az elmúlt években azonban a Bánáti + Hartvig Építész Iroda tervei alapján műemléki rekonstrukción esett át, és most a W Szállodalánc tagjaként nyitotta meg kapuit.Az épület díszes homlokzatai egy impozáns belső udvart fognak közre, amely a szálloda forgalmi rendszerének középpontja lett. Az udvar finom, fátyolszerű üvegfedést kapott, hogy védelmet nyújtson a környezeti hatásokkal szemben és intimebb teret hozzon létre.


hirdetes


Az építészeti iroda szerint az üvegtető tervezése valódi szakmai kihívást jelentett. Komplex feladat volt megtalálni az udvaron belül a szerkezet helyét, hogy a tető tiszteletben tartsa a belső homlokzatokat és megőrizze az építészeti értékeket.Az üvegtetőre érkező csapadék elvezetése rejtett vájatban történik. Az eredmény egy elegáns feszített hártyaszerkezet, amely tökéletesen illeszkedik a műemlék belső udvarába.


Ha kíváncsi vagy hogyna nézett ki régen az épület, kattints a következő oldalra!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balczó András

Balczó András: Magyarországnak 20 „darab” 3-szoros olimpiai bajnoka van, Balczó... Tovább

Salgótarján

Salgótarján: Salgótarján megyei jogú város Észak-Magyarországon. Nógrád megye székhelye... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Programajánló Szórakozás Történelem Utazás