hirdetes

Az utcáról hívták be az embereket, regisztráció nélkül is oltottak az oltóközpontok!

Bettina

Resztráció nélkül is oltottak? Az utcáról hívtak be embereket, hogy ne a kukába kelljen kidobni a vakcinát. 

Regisztráció nélkül is oltottak

Soron kívül is oltottak embereket, más pedig heteket vár arra, hogy sorra kerüljön az oltásra amire leadta a jelentkezését. A napokban még az utcáról is hívtak be embereket, hogy beoltsák őket az egyik oltóközpontban. Hogy lehetséges ez? A hosszú hétvégén egy budapesti oltóponton oltottak soron kívül.  Az ünnepek alatt sem álltak le az oltások beadásával, összesen 276 ezer embert oltottak be Magyarországon, közülük viszont nem mindenkit értesítettek hivatalosan az oltásról. Az egyik köztévében került napfényre a hír, hogy már az utcáról is hívtak be embereket oltásra, az illető egy ismerősétől értesült arról, hogy akár soron kívül is hozzájuthat az oltáshoz.

Állítása szerint többnyire fiatalok, 30 és 40 közöttiek álltak ott sorban, és az AstraZeneca vakcinájával, este, a hivatalos oltási időszak után kapták meg a vakcinát. Az oltóponton dolgozók kérdésére azt mondták, hogy a megmaradt vakcinákat próbálják így beadni. 

hirdetes

Előző este pedig az utcáról hívtak be embereket, hogy beoltsák őket, mert nem akarták, hogy az oltóanyagok a kukában végezzék. 

Az köztévé megkérdezte a Koronavírus Sajtóközpontot erről a meglepő esetről, amire ők azt válaszolták, hogy az oltás minden esetben regisztráció alapján történik. 

hirdetes

Eközben a Kútvölgyi Kórházból több embert is hazaküldtek, aki védőoltásért érkezett oda. A Koronavírus Sajtóközpont szerint ők tévesen, rossz időpontban mentek oda, mert az AstraZeneca-vakcinával való első oltás után 12 héttel később kaphatják majd meg a második adagot, az érintettek viszont azt állítják, hogy ők erről nem kaptak értesítést. 

Az oltással elértük, hogy ma kinyithassanak a boltok, de kórházak ma is túlterheltek!

A Szent Ferenc Kórházban már a múlt héten az ambuláns rehabilitációt is elindították a koronavíruson átesett betegek számára, ahol tavaly óta működik Covid-rehabilitációs részleg. Toldy-Schedel Emil, az egyházi intézmény főigazgatója az InfoRádiónak azt mondta, hogy egyre több fiatal jelentkezik náluk poszt-Covid-tünetekkel: jelenleg telt ház van a Covid–19 utáni rehabilitációs részlegen.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Etyek–Budai borvidék

Etyek–Budai borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. Az Etyek–Budai borvidék... Tovább

Hajógyári-sziget vagy Óbudai-sziget

 Az Óbudai-sziget a Duna egyik szigete Budapest III. kerületének közigazgatási... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar
X
Kövess minket facebookon!