hirdetes

Babar - mese amin a gyermekeink nőttek fel!

Bettina, ZH

Ez a mese néha szomorú, néha félelmetes, de olykor vidám volt. Az eseményekkel teli Babar mesén gyerekek milliója nőtt fel, a mi gyerekeink nőttek fel!

Babar:Az elefántok királya

Babar:Az elefántok királya

A Babar 1989-től 2001-ig vetített kanadai–francia televíziós rajzfilmsorozat, amely Jean de Brunhoff 1931-ben megjelent könyvéből készült. A sorozat először Franciaországban 1989. március 28. és 2001. május 5. között indult. A teljes sorozatot Magyarországon először az HBO vetítette, majd a MTV-2, a Duna TV, a Minimax és a TV2 is sugározta, később a sorozat 1. és 2. évada a KidsCo-n is látható volt, aztán az egész sorozatot az RTL Klub és a Kiwi TV is adta, és legutóbb a Super TV2 tűzte műsorára a sorozatot. A könyv alapja a Brunhoff felesége, Cecile által a saját gyerekeiknek kitalált történet, amelynek hőse Babar, egy fiatal elefánt, aki elhagyja a dzsungelt, bejár egy nagy várost, majd a civilizáció előnyeinek ismeretével tér vissza a dzsungelbe társai közé. Apja halála után őt választják meg az elefántok királyának, később gyerekei is születnek.

hirdetes

Miről szólt a Babar, amit annyi gyerek imádott? Babar egy kis jámbor, de árván maradt elefánt bébi. Szüleit egy gonosz elefántvadász megölte, aki utána vadászik továbvb az egész elefánt családra. A szomorú ormányos elkószál egyedül az erdőben míg végül az emberek földjére nem téved. Szerencséjére egy tehetős, jóságos hölgy talál rá és befogadja őt. Babar így az elegáns nénivel nő fel és elhatározza, ha felnő, visszatér az igazi otthonába, hogy népét egy álom országba egyesítse, megtalálja igaz szerelmét és békét kössenek az örök ellenségükkel a rinocéroszokkal. Erre lehetősége is lesz, terve megvalósítása közben szembe kerül azzal az elefántvadásszal aki a szüleit megölte és hosszas, nehéz harcokat kell megvívnia az életbenmaradásáért.

hirdetes

Jean de Brunhoff 1937-ben bekövetkezett haláláig még hat folytatást készített a könyvhöz.

Emlékeztek erre a főcímdalra? Felejthetetlen!

 A zenéjét Milan Kymlicka szerezte.

MTI tájékoztatása:

A könyvekből már jól ismert francia mesefigurával Babarral, június 12-étől 33 ezer magyar család ismerkedhet meg filmen is. Az HBO mozicsatorna 65, egyenként 30 perces epizódban mutatja be az elefántkirály történetét. A több díjat nyert rajzfilm szinkronizált változatát péntek esténként fogják vetíteni Budapesten a XI. és XIV. kerületben, valamint több vidéki városban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Jedlik Ányos

Jedlik Ányos: Jedlik Ányos magyar természettudós, feltaláló. Eredeti neve Jedlik István, az... Tovább

A tárogató

Tárogató: hungarikumnak számít. Sokan nem is tudják, de esetében egy fúvós hangszerről... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!