Badacsonyi kéknyelű

 

Badacsonyi kéknyelű: az egyik leghíresebb magyar szőlőfajta a kéknyelű. Ez egy ősi szőlőfajta, amit kimondottan csak Badacsonyban és a Balaton-felvidéken termesztenek. Nevét a kékes-vöröses árnyalatú levélnyeléről kapta. Mivel a badacsonyi kéknyelű őshonos magyar szőlőfajta, ezért 2013-ban került be a hungarikumok közé.


címkék: Gasztronómia
Kapcsolódó cikkek
Balatoni büfé

Így csempészd be a Balaton retró ízeit otthonodba

Valószínűleg mindenkinek megvan a saját emléke a balatoni strandolásról, a Balaton partján eltöltött nyaralásról, valamint az ott elfogyasztott ételekről is. Mostani cikkemben...

Tészta

A tökéletes tészta: erre a 10 dologra érdemes odafigyelned tésztafőzés közben!

A tésztaételek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. De népszerűsége végett ez a téma az egyik legmegosztóbb a főzés tudományában. Szinte mindenkinek más elképzelése...

Soha ne melegítsd újra ezeket az ételeket!

Komoly bajod lehet belőle, ha ezeket az ételeket újramelegíted!

Talán nem is gondolnád, de vannak olyan ételek, melyeket ha újramelegíted, komoly bajod lehet tőle! Mindenképp figyelj oda ezekre!  

Készíts te is detox vizet!

Méregtelenítő vizek a tavaszi megújuláshoz

Most fontosabb, mint valaha, hogy mindent megtegyünk az egészségünk megőrzése érdekében. Ebben lehet segítségünkre egy finom megoldás. Ismerkedj meg a "detox...

4 receptötlet pitypangból

Ennyi mindenre jó a gyermekláncfű: pitypangszörp, pitypangméz, pitypanglekvár, és pitypang pesto (RECEPT)

Kimentem az udvarra, és minden telis-tele van pitypanggal, vagy másnéven gyermekláncfűvel. Én szeretem, mert szerintem legalább egy kis színt ad tavasszal a pázsitnak, de sokak...

5 régi kedvenc sütink receptje

5 retró süti, ami sosem megy ki a divatból (RECEPTEKKEL)

Ami, jó az jó. Na ez az 5 retró finomság pont ilyen, megunhatatlan. Jöjjön bármilyen trend, francia macaron, amerikai sütik, keleti finomságok, ezeket a gyerekkori kedvenceimet...

Miért Jégbüfé a Jégbüfé: Érdekességek a Jégbüféről

A legendás Jégbüfét mindenki ismeri, de vajon honnan ered a neve?

Mikor felkerültem Budapestre vidéki lányként az újdonsült barátnőim mindig hívtak sütizni, és hát hova máshova mentünk volna, mint a Jégbüfébe. Nekik teljesen természetes...

Isteni palacsinta

5 hiba, amit könnyen elkövethetsz palacsintasütéskor

Biztosan Neked is megvan a kedvenc palacsinta recepted, melyet már igyekeztél minél jobban kikísérletezni, tökéletesíteni. Ez a finomság rengeteg módon elkészíthető, ráadásul...

Az eredeti falafel

Falafel – ismerd meg, és készítsd el a legfinomabb receptek alapján

A falafel hagyományosan csicseriborsóból készülő fasírt, vagy golyó, a vegetáriánus életmódot folytató emberek étrendjének szerves része. Mára már az egészvilágon...

Sonkás tészta - maradék húsvéi sonkából

Húsvéti maradékmentő – 5 egyszerű, gyors recept

Túl sok sonkát sikerült megfőznöd az ünnepekre és még mindig maradt belőle néhány szelet? Mindegy, hogy sonka, tarja vagy csülök – ezek a maradékmentő receptek...

Szuperegyszerű fasírt receptek

4 szuperegyszerű fasírt recept – próbáld ki ezeket az alternatív finomságokat

A fasírt vagy fasírozott az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar húsétel. Általában vízbe áztatott zsemlével, kenyérrel, illetve tojással készül, melyet a legkülönbözőbb...

A legegyszerűbb spagetti

4 egyszerű spagetti alternatíva, ha valami újdonságra vágynál

A spagettit nem kell bemutatni senkinek, ezt az igazi klasszikust szinte mindenki kedveli! Sokféleképpen lehet elkészíteni, viszont most először ennek az egyébként olasz ételnek a...