hirdetes

Minden ami a Balaton felvidék

Pi

A Balaton-felvidék hazánk egyik legcsodálatosabb része. A Magyar-tengert öleli közre és egy személyben ad lehetőséget arra, hogy a rossz idő esetén ne kelljen semmittevéssel tölteni az időnket, hanem kirándulhassunk és csodákat láthassunk.

Minden ami Balaton felvidék

A Balaton-felvidék a szó igazi értelmében a Balaton északi partján, nyugati-keleti irányban húzódó kiemelkedés, fennsík a Bakony és a Keszthelyi-fennsík között. A Bakonytól a veszprém–nagyvázsony–tapolcai törésvonal választja el.Elképesztően gazdag vidék látnivalói közül most néhányat felsorolunk, aztán a következő oldalon található videóban be is mutatunk.

Itt vannak többek közt az egykori bazaltvulkánokból lett tanúhegyek, melyek a túrázók kedvencei közé tartoznak. A Badacsony mellett itt van a Csobánc, a Haláp és a Tóti-hegy is, ezek is  megérnek pár napot.

hirdetes

Jópofa látogatást lehet tenni Kápolnapusztán a  bivalyrezervátumában, ahol több száz őshonos állat dagonyázik és legelészik.Nem szabad kihagyni a tapolcai tavasbarlangot, melyet a látogatóközponton keresztül lehet felkeresni. A barlang tíz termében egy titokzatos világ tárul fel a látogatók előtt.A Kis-Balaton körül érdemes a Kányavári-szigetet és a Búbos vöcsök tanösvényt bejárni.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park alacsony fényszennyezettsége és csillagos éjszakái miatt igazi kuriózumnak számít. Az egyik legismertebb része a Tihanyi-félsziget, ahol a levendulavirágzás mellett érdemes megnézni még a Belső-tavat, a visszhangot, a bencés apátságot és a nem mindennapi kilátást is.Ha már kirándul az ember, akkor nem szabad elfelejteni a Káli-medencét sem. Leghíresebb része a Hegyestű, aminek a természet és az ember együtt formálta bazaltoszlopait.

hirdetes

Minden ami Balaton felvidék

Íme a videó:

Forrás:youtube.com

Minden ami Balaton felvidék

Íme a videó:

Forrás:youtube.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Sárospataki tengerszem

Sárospataki tengerszem: elképesztően ritka ezen a vidéken a tengerszem, azonban Sárospataktól... Tovább

Liszt Ferenc

Liszt Ferenc: az egyik leghíresebb magyar zeneszerző. A klasszikus meghatározás szerint Liszt... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!