hirdetes

Érdemes májusban a Balatonra menni? Mit csináljak a Balatonnál májusban?

VN
Frissítve: 2024.04.28
Frissítette: ZH

Ha feltenné nekünk valaki a kérdést: szerintetek érdemes májusban a Balatonra menni? Egyszerűen csak azt válaszolnánk, hogy: hát, hogy a viharba ne lenne! És már kezdenénk is sorolni mi mindent lehet májusban a Balatonnál csinálni!

Májusi Balatoni programok 2024

Érdemes a májusban a Balatonra menni?

Már hogyne volna! Szerintünk a Balatonra télen, nyáron, ősszel, tavasszal érdemes menni. Ismerünk olyan embert, aki minden évben elutazik a Balatonra annak ellenére, hogy véleménye szerint a legnagyobb kánikulában is hideg a víz, így nem mártózik meg benne. Akkor mit csinál, ha nem vígan pancsol a magyar tenger hullámjai között, miközben igyekszik elkerülni a cikázó labdák hatalmas fröccsenéssel járó becsapódását, és egy félresikerült lábtempó miatt keletkezett óriási hullámot? Ő élvezi az atmoszférát, napozik a zsivajtól hangos parton, miközben az olajtól tocsogó lángost mellé gurítja le a hideg szódát, esetleg helyi borból készült fröccsöt, esténként jókat eszik, ha a vízre vágyik vitorlázik, kirándul, túrázik, nézelődik, elmegy a helyi programokra. Ezeket pedig éppen májusban is lehet csinálni! Ráadásul májusban szinte tökéletes az idő ehhez! Verőfényes napsütés, de azért nem kánikula, tökéletes, hogy felfedezzük az eddig nem látott páratlan szépségű balatoni kincseket, amikből mutatunk is azért egy párat!

hirdetes

Mit csináljak a Balatonnál májusban?

Hát még nem tudjátok? Akkor annyi szuper programot ajánlunk, hogy választani sem tudtok!

Lesd meg a Balatoni várakat

hirdetes

Várak körül járni, mindig nagy izgalom, úgyhogy most is arra hívunk titeket, hogy járjátok be a Balaton legendás várait, mert ugye egy kis kultúra sosem árthat! Van bizony egy pár a környéken. Mindegyik más, mindegyik különleges, mindegyik varázslatos. Még korábban ITT gyűjtöttük nektek össze a Balaton-felvidék legígéretesebb várait, amik tökéletes kitérőül szolgálnak egy májusi balatoni kirándulás esetében is. Ebben a cikkben részletesen leírtuk, hova és miért, meg képeket is csatoltunk, így tudtok priorizálni, hogy hova először, mert kihagyni egyet sem ér! Ami itt vár rátok: ódon falak, mesélő történelem, egy-két izgalmas kiállítás, és néhol Pazar kilátás a Balaton végtelen kékjére!

Piacozzatok egy jót!

Végre május, végre nagybetűs TAVASZ, végre a kert kincsei a piacokon, friss zöldségek, gyümölcsök, vágott virág, méz, tejtermékek, minden, ami szem, szájnak ingere. Hát piacozzatok egyet ti is a Balaton partjának legizgalmasabb piacin, szerezzétek be a helyi termelők legkiválóbb portékáit, és tömjétek meg igazi balatoni kuriózumokkal a pocakotokat. Mi nem hagynánk ki a helyetekben sem a Tihanyi, sem a Káptalantóti piacot, de ezenkívül is vannak jó és izgalmas piacok, ITT van a teljes listánk erről.
 

Lapozzatok, lapozzatok, mert vannak még ötleteink, amik tetszeni fognak nektek! Szuper májusi Balatoni programok a következő oldalon is várnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Doroszlói szentkút

Doroszlói szentkút: nemzeti értékünk, szent helynek számít, mely manapság sajnos már... Tovább

Vásárcsarnok

Vásárcsarnok: Európa második legszebb vásárcsarnoka, mely a budapesti Fővám tér mellett... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!