hirdetes

Indul a veszprémi Művészetek Háza programsorozata

VN

Színes programokkal készül a veszprémi Művészetek Háza a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat esztendejére, közülük néhány már a megnyitó hetében is látogatható- olvasható az MTI nemrég kiadott hírei között. Mi már alig várjuk a Balaton színes és izgalmas programjait, ti felkészültetek? 

Balaton retro kiállítás 2023

Nemcsak egy kiállítás lesz a Balatonnál!

A közlemény szerint az intézmény az év folyamán ötven kiállítást, százhúsz művészetpedagógiai foglalkozást, előadást és tárlatvezetést, harminc workshopot szervez, valamint hét könyvet és katalógusokat jelentet meg. Ezen kívül megnyitja kapuit a Fixir médialabor és kiállítóhely, valamint egy közösségi térrel is gazdagodik a Művészetek Háza.
   

Különleges kiállítások a Balatonnál 2023-ban

Keddtől új darabokkal kibővítve látható ismét a Dubniczay-palota pincerendszerében a pecsétes és bélyeges téglagyűjtemény, a Tegularium, amely a római kortól a 20. század második feléig tartó időszakig mutatja be az építőanyag több évezredes múltját.


   

Mi a Balatoni retro kiállítást várjuk a legjobban!

A szintén keddtől látható Balaton Retro - Reklám és propaganda az ideális nyaralás szolgálatában című válogatás a Balatont és az ahhoz szorosan kötődő életérzést mutatja be új szemszögből. A látogatók plakátokon, képeslapokon keresztül ismerhetik meg, hogyan csábították a Balatonhoz a pihenni vágyókat 1930 és 1988 között, a tárgyi emlékek pedig felidézik azt, hogy milyen volt az élet a tó partján. A kiállítás május 14-ig várja az érdeklődőket.

hirdetes
   

Több művészeti kiállítás is hamarosan nyit

A Csikász Galériában szerdától látható Várnai Gyula Egy másik állatöv című önálló, új művekből rendezett kiállítása. A február 19-ig nyitva tartó tárlat akusztikus és videóinstallációkat mutat be, amelyek a természet, az ember, az anyag és az idő viszonyát vizsgálják.

hirdetes
   

Kortárs üvegkiállítás a Balatonnál- elég izgalmasan hangzik

A Glass Focus című kortárs nemzetközi üvegművészeti kiállításon George William Bell, Alexander Kirkeby, Pattantyús Gergely és Telegdi Balázs legújabb alkotásai láthatók csütörtöktől április 16-ig. A művek jelentős része Dániából érkezett, a több mint 40 alkotást Magyarországon most láthatja először a közönség.     Két kiállítás is nyílik pénteken a Dubniczay-palotában. KULTUR.KONTAKT.KONKRET címmel lesz látható egy válogatás Carl-Jürgen Schroth gyűjteményéből. A több mint száz nemzetközi és német kortárs művet felvonultató kiállítás középpontjában európai és észak-amerikai konkrét, konstruktivista, minimalista és konceptuális alkotások kapnak helyet az 1950-től napjainkig terjedő időszakból.
   

Ezeket a kiállításokat sem hagyhatod ki a Balatonnál!

Szintén a Schroth-gyűjtemény részeként érkezik Magyarországra a CENTURY.idee bauhaus. Az iskola bezárásának 100. évfordulója apropóján a drj art projects kezdeményezésében 100 nemzetközi művészt kértek fel arra, hogy DIN A4 formátumban készítsék el személyes reflexiójukat. Mindkét tárlat március 5-ig látogatható.

A Vass László gyűjtemény Strukturális harmóniák című válogatásában a 20. és 21. századi művészet vezető női alakjainak alkotásai kaptak helyet. A kiállítást szintén péntektől május 28-ig láthatják az érdeklődők. A VASS CIPŐTÁR - cipőtörténeti állandó kiállítás a klasszikus lábbelik bemutatásán keresztül enged betekintést a kiveszőben lévő mesterség titkaiba. A készítés fortélyait, a szakmai fogások apró mozzanatait bemutatva szemlélteti, hogyan készül el hagyományos technológiával a VASS CIPŐ. A tárlat május 20. és december 30. között lesz látható.
 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rudas fürdő

Rudas fürdő: A Rudas gyógyfürdő Budapest egyik, a török hódoltság idejéből megmaradt... Tovább

Országgyűlési Könyvtár

A könyvtárt a törvényhozó munka támogatására az 1860-as évek végén a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!