hirdetes

Balaton vagy Horvátország? - Az idei árak döntenek

ZH

Balaton vagy Horvátország? Az idei árak döntenek! Fedezd fel, melyik úti cél kínál kedvezőbb nyaralási lehetőségeket költségvetésedhez mérten.

Balaton vagy Horvátország

Idén melyik lesz olcsóbb: a Balaton vagy Horvátország?


A nyári szabadság tervezésekor az egyik legfontosabb kérdés, hogy hová érdemes menni pihenni. A magyar turisták körében a Balaton és Horvátország is rendkívül népszerű úti célok, ám az idei év különösen érdekes lehet, mivel a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének friss elemzése szerint a költségek döntő szerepet játszanak majd a választásban.


Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogyan alakulnak a költségek a két desztináció esetében, valamint egyéb tényezőket is figyelembe veszünk, hogy segítsünk a döntésben.


Szállás és ellátás költségei Balaton vs. Adria


Az elemzés szerint két fő esetében a balatoni szálloda költségei félpanzióval 470-685 ezer forint között mozognak, míg Horvátországban ugyanez 500-970 ezer forintba kerülhet. Ez azt jelenti, hogy a Balaton bizonyos esetekben olcsóbb alternatíva lehet, különösen az alacsonyabb árkategóriákban.

hirdetes


Négytagú családoknál Horvátországban 600 ezer és 1,8 millió forint közötti, a Balatonon pedig 630 ezer és 1,18 millió forint közötti költségekkel számolhatunk az említett kategóriában. Itt már nagyobb eltérés figyelhető meg, hiszen a horvátországi üdülés felső határa jóval magasabb lehet. Ennek ellenére, ha csak az alapvető költségeket nézzük, mindkét helyszín hasonló árfekvésű.


Balatonon vagy az Adrián kempingezzünk?


hirdetes
Érdekesség, hogy kempingezni már jobban megéri a horvát tengerparton, hiszen átlagban 25 ezer forinttal olcsóbb, mint a Balatonnál. Egy hetes kempingezés Horvátországban 605 ezer forintba, míg a Balatonnál 630 ezer forintba kerülhet. Ez a különbség azok számára lehet vonzó, akik a természet közelségét és a költséghatékonyságot részesítik előnyben.


Élelmiszerárak és strandételek a Balatonon és Horvátországban


Az elemzés az élelmiszerárakat is vizsgálta, amiben minimális különbséget lehet felfedezni a két ország között. A napi szükségletek beszerzése tehát nem jelent majd nagy eltérést a költségekben. Ugyanakkor a strandételek áraiban már nagyobb volt az eltérés. Egy lángos Balatonfüreden 1000-1900 forintba kerül, míg a horvátországi csevap 6,5 eurótól (kb. 2300 forinttól) kezdődik. Ez azt jelenti, hogy a strandon való étkezés Horvátországban drágább lehet.


Kíváncsi vagy miben térnek el leginkább a balatoni és horvát árak? Lapozz a következő oldalra!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Õrvidék magyarsága

Õrvidék magyarsága: Őrvidék magyarsága Ausztria legkeletibb és egyben legújabb... Tovább

Rubik Ernő

Rubik Ernő: Ifj. Rubik Ernő a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!